Autor:
Ionel Dancu
|
joi, 22 decembrie 2016 | 4 Comentarii
| 282 Vizualizari

<!–

–>

16-12/sevil-shhaideh-465×390

Akram Shhaideh, soțul lui Sevil Shhaideh, premierul propus de PSD, este susținător al dictatorului sirian Bashar al-Assad, acuzat de crime de război.

Pe conturile sale de socializare, Akram Shhaideh, originar din Latakia (Siria), transmite mesaje pro-Assad, folosește simbolurile loialității față de regimul de la Damasc și îi critică pe cei care susțin revoluția siriană, potrivit unei anchete RISE Project.

Shhaideh a distribuit mai multe articole și fotografii pro-Assad, însoțite de mesaje de susținere la adresa dictatorului sirian, pe care SUA îl acuză inclusiv că a folosit gaz sarin asupra civililor în zonele controlate de rebeli. 

Akram Shhaideh distribuie articole care susțin că informațiile despre Bashar al-Assad sunt propagandă.

Cine este premierul tătar ales de „nașul” Liviu Dragnea

Sevil Shhaideh, cu numele de fată Geambac, s-a născut la 4 decembrie 1964, într- o familie de tătari. Mama ei, Muezel, a fost organizator de spectacole la Teatrul de Păpuşi din Constanța. Tatăl ei, Sadedin, a fost maestru de lumini la Teatrul de Stat din oraş.

Sevil Shhaideh este căsătorită din 2011 cu sirianul Akram Shhaideh.. „Martori” la cununia dintre Sevil Shhaideh şi soțul ei au fost Liviu Dragnea, pe vremea aceea preşedinte al Consiliului Județean Teleorman, şi fostul preşedinte al Consiliului Județean Constanța, Nicuşor Constantinescu.

Agronom de profesie, Akram Shhaideh (54 de ani) şi-a început cariera la Ministerului Agriculturii de la Damasc, în 1988, unde a rămas până în 2010.

Absolventă de ASE, Sevil Shhaideh şi-a început cariera în 1987, ca analist programator în Constanța, după care a lucrat în administrație timp de aproape 20 de ani, ca director de Sisteme Informatice şi la Direcția Generală de proiecte la Consiliul Județean Constanța, în perioada 1993-2012.

În Guvernul USL, Sevil Shhaideh devine secretar de stat la ministerul Dezvoltării, iar în 2015 este numită Ministru al Dezvoltării în urma demisiei lui Liviu Dragnea. Ea a depus jurământul de învestitură, la Palatul Cotroceni, cu mâna pe Coran, cartea sfântă a musulmanilor.

Numele ei apare ca martor într-un dosar DNA care vizează firma TelDrum, înființată în Teleorman, potrivit unor documente publicate de jurnalista Sorina Matei.

Averea

În ultima ei declarație de avere figurează un apartament în Constanța şi trei apartamente în Siria, conturi şi depozite bancare în valoare de 423.817 lei şi 167.004 lei, un împrumut acordat în nume personal de 20.000 de euro, dar şi un credit la bancă în valoare de 60.000 de lei. Potrivit declarației de interese, Shhaideh este acționar cu cupon gratuit la societatea Coremar şi la o firmă care a fost radiată, SC Rosyr International SRL. Sevil Shhaideh este şi vicepreşedinte la Asociația Dispeceratul Civic, din Bucureşti.

Tag-uri:
shhaideh, sevil shhaideh, akram shhaideh, premier, psd

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dezvăluire: Soţul premierului PSD Sevil Shhaideh, susţinător al dictatorului Bashar al-Assad.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/sevil-shhaideh-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/sevil-shhaideh-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPartide
Autor: Ionel Dancu | joi, 22 decembrie 2016 | 4 Comentarii | 282 Vizualizari <!-- --> 16-12/sevil-shhaideh-465x390 Akram Shhaideh, soțul lui Sevil Shhaideh, premierul...

Preluat de la EVZ