Autor:
Antoaneta Etves
|
joi, 22 decembrie 2016 | 1 Comentarii
| 547 Vizualizari

<!–

–>

16-12/ratb-a-gasit-solutia-pentru-calatorii-care-nu-se-tem-de-amenda-465×390

Controlorii îţi iau banii din mână sau buletinul, dacă îl scoţi şi fac presiuni să plăteşti amenda, în caza că nu ai apucat să validezi călătorie. Şoferii conduc cum vor, nu au nicio regulă şi fac ce vor cu autobuzele şi troleele.

Sute de plângeri sunt înregistrate în fiecare an la Regia Atutonomă de Transport Bucureşti. Motivul: Şoferii îşi bat joc de călătorii RATB: oprescu unde vor. Mai mult, controlorii iau cu japca călătorii care nu taxează, ţinându-le buletinele cu forţa sau ameninţăndu-i cu proces, în caz că nu achită pe loc 50 de lei. Conducerea RATB acoperă abuzurile angajaţiilor, susţin mai mulţi călători care au postat plângerile lor pe pagina de facebook: RATB.

Angajatii vostrii nesimtiti nu-si mai vad lungul nasului. Agaseaza calatorii fara bilet, se iau la bataie si ii injura, si culmea recurg tot ei la final la chemarea echipajelor de politie/jandarmi..Aveam si un filmulet pentru sustinerea celor spuse dar desigur ca nu acceptati sa punem asa ceva, pentru ca ar fi imbatabile imaginile

“Şoferii zici că transportă saci cu cartofi

“Mizeria e că la ea acasă.Igienizarea vehiculelor se face din an în paşte, că n-aveţi personal, numai liniile centrale sunt mai curate, iar unii şoferi parcă care saci de cartofi!! Linia 122 are maşini puţine, şoferii de pe ea spun că sunt maşini în baza dar nu se ocupă nimeni să le pună la punct, dar probabil că facturi cu piese tot intră în conta…Dacă nu va implicaţi să asiguraţi întradevăr transport de calitate, să nu mai aveţi pretenţii să mergem cu bilet!”,  screi Ali Geo pe pagina de socializare RATB.

Un bucureştean, Nicolae Cosmin Besleagă, a povestit că a făcut sesizări la Regia Autonomă că şoferii de pe linia 102 nu opresc în aleveole pe şoseaua Vitan Bârzeşti, iar după două luni a primit răspuns de la Regie că şoferii nu recunosc aşa ceva. Iar când a vrut să mai facă o sesizare asemănătoare, nu a mai mares pagina [email protected], acolo unde cetăţenii pot trimite sesizări.

Perioada în care ai timp să taxezi de la urcare? În lege scrie ‘IMEDIAT”

Un alt călător a postat un mesaj în care susţine să cei angajaţi să controleze cine taxează şi cine nu fac abuzuri:

“Bună ziua d-nle director Orzaţă Va aduc la cunoştinţă comportamentul asocial/ “japcar şi bădărănesc” al grupului de controlori de pe linia tranvaiului 41 astăzi la ora 9.45 ce s-au urcat în control în staţia Orşova direcţia Crângaşi după cum urmează : La câteva secunde (mai puţin de 20) după închiderea uşilor au blocat aparatele de taxare şi au început vânătoarea pe un ton de intimidare şi reproş cum cum că nu aveam de gând să taxăm, respectiv eu şi alte câte-va persoane care ne-am urcat în amintită mai sus staţie. Cu toţii am rămas ţintuiţi cu cardul în mâna şi nu înţelegeam cum de ni se adresează astfel şi cum pot crea un atfel de abuz !!! Lipsa primelor de sărbători pt. angajaţii regiei pe care o gestionaţi, angajaţi responsabilizaţi cu controlul călătorilor, se pare că se răsfrânge asupra noastră a beneneficiarilor de unde vor cu orice chip şi în orice fel să le obţină. Va rog să va educaţi şi disciplinaţi personalul şi să se comporte conform statului de controlor nu de recuperator”. Contactati de reporterii EVZ pentru a vedea care este perioada de taxare de la urcare, reprezentanţii Regiei au precizat că în lege scrie: imediat. Ce insemnă imediat în secunde, stabileşte controlorul: cât vrea el: că nu există regulă exactă.

Municipalitatea agăsit o soluţie prin care cei abuzaţi vor putea dovedi neregulile făcute de angajaţii Regiei. Aleşii generali au votat ieri un proiect de hotărâre a Consiliului General care prevede achiziţionarea a 500 de autobuze care vor fi dotate cu sistem de supraveghere video care va avea camere montate atât în exteriorul autobuzului, cât şi în interiorul lui. Sistemul va fi conectat la bordul maşinii şi va înregistra 72 de ore în continu.

Tag-uri:
RATB, călători, controlori, şoferii, reclamaţii, transport, bilet, taxare

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum îşi bat joc şoferii şi controlorii RATB de călători. Şefii acoperă nesimţirea lor. În cât timp POŢI TAXA şi ce spune legea.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/ratb-a-gasit-solutia-pentru-calatorii-care-nu-se-tem-de-amenda-465x390-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/ratb-a-gasit-solutia-pentru-calatorii-care-nu-se-tem-de-amenda-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSocial
Autor: Antoaneta Etves | joi, 22 decembrie 2016 | 1 Comentarii | 547 Vizualizari <!-- --> 16-12/ratb-a-gasit-solutia-pentru-calatorii-care-nu-se-tem-de-amenda-465x390 Controlorii îţi iau banii din mână sau...

Preluat de la EVZ