loading…

China a lansat astăzi primul său satelit pentru monitorizarea emisiilor de dioxid de carbon, a informat agenția de știri Xinhua, precizând că acesta ar trebui să verifice dacă diferitele țări își respectă angajamentele de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră.

China, cel mai mare emitent de gaze cu efect de seră, este acum a treia țară care dispune de acest tip de satelit, după Statele Unite și Japonia, în urma lansării cu succes a satelitului TanSat de o rachetă Long March de la centrul spațial Jiuquan, din deșertul Gobi (nordul Chinei).

“Satelitul poate detecta sursele de gaze cu efect de seră pentru a determina dacă țările își respectă angajamentele”, a explicat Xinhua, citată de AFP.

Anunțul privind lansarea satelitului vine în contextul în care președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a militat împotriva eforturilor internaționale pentru combaterea încălzirii globale.

China și SUA, cei mai mari poluatori de pe planetă, au anunțat în comun la începutul lunii septembrie ratificarea acordului de la Paris privind clima, încheiat în luna decembrie a anului trecut. Acordul, care are drept scop limitarea la mai puțin de 2 grade a creșterii temperaturii în raport cu nivelurile din era pre-industrială, a intrat în vigoare la începutul lunii noiembrie, amintește AFP.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/china-a-lansat-un-satelit-pentru-monitorizarea-emisiilor-de-dioxid-de-carbon-33857.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/china-a-lansat-un-satelit-pentru-monitorizarea-emisiilor-de-dioxid-de-carbon-33857-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv