loading…

Ambasadorul Rusiei în Turcia, Andrei Karlov, asasinat luni seara la Ankara, a fost înmormântat azi la Moscova cu onoruri naționale, informează EFE.

“Fără îndoială, un atac asupra unui ambasador este o agresiune la adresa statului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Președintele rus, Vladimir Putin, și-a anulat conferința de presă anuală pentru a participa joi la ceremonia de la sediul Ministerului de Externe, la care au mai asistat mai multe personalități ale vieții politice de la Moscova.

Putin a depus un buchet de trandafiri lângă sicriu și s-a așezat între fiul și soția lui Karlov.

Președintele rus i-a acordat ieri, postum, lui Karlov titlul de Erou al Rusiei, distincția maximă a țării, și a calificat asasinatul ambasadorului drept o provocare menită să submineze normalizarea relațiilor dintre Rusia și Turcia și a pune piedici procesului de pace în Siria.

Asasinatul lui Karlov, primul asasinat al unui diplomat rus sau sovietic în străinătate după mai bine de un secol, a șocat opinia publică în Rusia. Presa, care a amintit că polițistul turc l-a asasinat pe Karlov drept răzbunare pentru asediul Alepului, a evidențiat prețul mare pe care Moscova l-a plătit pentru intervenția sa în Siria.

Rusia a pierdut 23 de militari în Siria. Mai mult, 224 de pasageri au murit după ce un avion cu turiști ruși au fost aruncat în aer în Egipt la sfârșitul lui 2015.

Karlov, care și-a început misiunea la Ankara în 2013 și a mai fost anterior ambasador în Coreea de Nord, a fost caracterizat drept un profesionist de cel mai înalt nivel de către ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Premierul Dmitri Medvedev a spus, la rândul său, că o astfel de crimă nu va rămâne nepedepsită.

După o ceremonie religioasă oficiată de Patriarhul Kiril, Karlov a fost înmormântat în cimitirul Jimki, la periferia Moscovei.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/ambasadorul-rus-asasinat-la-ankara-a-fost-inmormantat-cu-onoruri-la-moscova-galerie-foto-33897.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/ambasadorul-rus-asasinat-la-ankara-a-fost-inmormantat-cu-onoruri-la-moscova-galerie-foto-33897-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv