loading…

Un bărbat din municipiul Câmpulung Moldovenesc este internat cu suspiciunea de botulism în Spitalul Județean de Urgență Suceava, după ce a mâncat fasole din conservă achiziționată din comerț.

Bărbatul a ajuns la SJU Suceava miercuri seara, iar autoritățile sanitare sucevene au inițiat în acest caz o anchetă epidemiologică, conform Mediafax.

Directorul adjunct al DSP Suceava, Cătălina Zorescu, a declarat că în acest caz există suspiciunea de botulism fiind recoltate de la pacient probe de sânge, ce au fost trimise spre analiză la Institutul Cantacuzino din București pentru infirmarea sau confirmarea diagnosticului.

Zorescu a menționat că pacientul a spus că a mâncat fasole dintr-o conservă achiziționată din comerț, fiind singurul din familie care a mâncat acest produs.

Ea a arătat că în urma efectuării investigațiilor imagistice medicale s-a constatat că pacientul are o leziune neurologică, ce ar reorienta diagnosticul prezumptiv, însă, pentru acuratețe, se așteaptă și rezultatele analizelor de laborator ce vor fi efectuate la Institutul Cantacuzino.

Managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat că pacientul este internat în Secția de boli infecțioase și că farmacia spitalului are în stoc ser antibotulinic, care va putea fi administrat acestui pacient dacă va exista o recomandare din partea medicului curant.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/alerta-alimentara-un-barbat-care-a-mancat-fasole-la-conserva-a-ajuns-la-spital-cu-suspiciunea-de-botulism-33890.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/alerta-alimentara-un-barbat-care-a-mancat-fasole-la-conserva-a-ajuns-la-spital-cu-suspiciunea-de-botulism-33890-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv