loading…

Statele membre ale UE au ajuns la un acord în favoarea intensificarea controalelor de arme, în urma atacurilor care au terorizat Europea în ultimii doi ani, scopul acestei acțiuni fiind de a limita mijloacele prin care extremiștii ar putea obține arme mortale în mod legal, informează Russia Today.

Comisia Uniunii Europene a anunțat că cele 28 de state au ajuns la un acord politic, împreună cu Parlamentul European, de a înăspri controalele armelor. Dezbaterea în privința măsurilor de control mai stricte ale armelor persistă încă din anul 2015, după atacurile teroriste din Paris, în urma cărora 130 de persoane au decedat, notează Mediafax.

”După un an de discuțiii, Parlamentul și Consiliul European au ajuns la un acord politic provizoriu în privința Directivei armelor de foc”, a comunicat Comisia.

Principalele schimbări în Directiva armelor de foc includ plasarea unei interdicții asupra armelor semiautomate.

În același timp, Comisia Europeană a transmis că ”regretă” că problema armele AK47 și AR15 nu au fost acoperită în urma acordului.

Noile reglementări doresc să cuprindă, de asemenea, plasarea unui restricții ”asupra armelor sonice”, precum și a celor scoase din uz.

Legislatorii susțin că armele acustice sau cele de semnal, desemnate să tragă gloanțe oarbe, pot fi ușor transformate într-o armă funcționabilă. Același lucru se poate întâmpla cu ușurință și în cazul celor scoase din uz.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/uniunea-europeana-intensifica-controale-de-arme-in-urma-amenintarilor-teroriste-33826.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/uniunea-europeana-intensifica-controale-de-arme-in-urma-amenintarilor-teroriste-33826-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv