Autor:
Andrei Vişan
|
miercuri, 21 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 191 Vizualizari

<!–

–>

Hyperloop UPV este doar un prototip

Trenul viitorului este deocamdată un prototip numit Hyperloop UPV care ar putea transporta pasageri și mărfuri la o viteză care ar putea ajunge la 1.000 de km/h.

O echipă de 30 de studenți de la Universitatea Politehnică din Valencia (UPV) lucrează la proiectul “trenul viitorului”.

Prototipul va fi prezentat în vara lui 2017 în California. Hyperloop este o idee ce constă în transportul care are la bază un sistem de tuburi vidate de mare dimensiune, prin care ar circula capsule la viteze de 1.000 de km/h, având capacitatea de a transporta atât pasageri, cât și mărfuri.

Acest sistem ar face posibile importante conexiuni industriale – precum Madrid-Paris în mai puțin de o oră -, pe lângă faptul că ar evita lungile așteptări în zonele de îmbarcare.

În plus, aplicarea sa ar permite reducerea radicală a costurilor pentru infrastructură, deoarece Hyperloop beneficiază de un sistem de levitare robust, cu o eficiență energetică ridicată și care îmbunătățește confortul și versatilitatea în viraje.

Tag-uri:
trenul, Universitatea Politehnică, Hyperloop, valencia, california, madris, paris, viitor

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trenul care va circula cu 1.000 de km/h.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/tren-hyperloop-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/tren-hyperloop-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Autor: Andrei Vişan | miercuri, 21 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 191 Vizualizari <!-- --> Hyperloop UPV este doar un prototip Trenul viitorului...

Preluat de la EVZ