Autor:
Radu Pădure
|
miercuri, 21 decembrie 2016 | 1 Comentarii
| 539 Vizualizari

<!–

–>

Fotografia lui Audre Lorde în locul tabloului lui Shakespeare

Studenții de la Universitatea Pennsylvania au dorit să transmită un mesaj de toleranță: „Shakespeare este și așa destul de cunoscut”.

Jed Esty, șeful Catedrei de Engleză de la Universitatea Pennsylvania, a fost foarte mirat să găsească în biroul său un portret al lui Shakespeare, scrie Daily Pennsylvanian.

Acesta fusese luat de pe peretele uneia din sălile universității și pus în biroul lui Esty, după o ședință a Departamentului de Engleză din data de 1 decembrie. El a fost înlocuit cu cel al lui Audre Lorde, o poetă de culoare și lesbiană.

În urmă cu mai mulți ani, Departamentul de Engleză votase pentru înlocuirea tabloului lui Shakespeare, pentru a favoriza o mai mare reprezentativitate a diversității scriitorilor, potrivit unui e-mail al lui Esty, care a refuzat să facă alte declarații presei.

În ciuda acestui vot, tabloul lui Shakespeare a rămas la locul lui. Până acum.

În e-mail, Esty afirmă:

„Studenții au mutat portretul lui Shakespeare și l-au adus la mine în birou pentru a-și afirma dorința unei mai mari diversități la Departamentul de Engleză.”

Katherine Kvellestad, șefa de an care a condus operațiunea, susține că înlocuirea lui Shakespeare cu Audre Lorde trimite un mesaj pozitiv:

„Nu e neapărat nevoie să ai atârnate portrete ale lui Shakespeare. Este destul de cunoscut.”

Colegul său, Mike Benz, este de acord. El apreciază că acțiunea a fost una îndrăzneață și admirabilă și susține că studenții au priocedat excelent luând problema în mâinile lor.

Audre Lorde, activistă feministă și pentru drepturile homosexualilor, o lesbiană de culoare, este autoarea a două volume de poezie.

Tag-uri:
shakespeare, homosexuali, lesbiene

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tabloul lui Shakespeare înlocuit cu al unei poete LESBIENE și de CULOARE, pentru DIVERSITATE.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/audre-lorde-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/audre-lorde-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Radu Pădure | miercuri, 21 decembrie 2016 | 1 Comentarii | 539 Vizualizari <!-- --> Fotografia lui Audre Lorde în locul tabloului lui...

Preluat de la EVZ