Autor:
Andrei Vişan
|
miercuri, 21 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 2 Vizualizari

<!–

–>

Meir Dagan intuise pericolul care venea dinspre islam

Șeful Mossad Meir Dagan, al cărui nume a apărut în celebrul dosar Black Cube de la București, declara, în urmă cu zece ani, în fața unei comisii a Knessetului, că Iranul amenință întrega lume. El arăta că în 2009 Teheranul va avea bomba atomica, daca iranienii nu vor întâmpina “greutăți speciale”.

Beniamin Netanyahu a cerut imediat, după apariția generalului Meir Dagan în fața Comisiei de Externe și Securitate a Knesset-ului, să se țină seama de avertismentele șefului Mossad. “Ahmadinejad vrea să fabrice arme nucleare ca să domine lumea și să înființeze un imperiu islamic. Cu ajutorul bombei atomice el speră să construiască un “Reich islamic” care să dureze 1000 de ani”, declara Netanyahu.

Șeful Mossad a vorbit atunci și de repetatele încercări ale președintele sirian Bashar Assad de a stabili contacte cu conducerea israeliană. El îi trimisese premierului Ehud Olmert propunerea reluării tratativelor de pace siriano-israeliene fără nicio condiție prealabilă, oricând și oriunde. Prea frumos să fie și adevarat, ar fi spus șeful Mossad.

Dagan a subliniat că, după războiul din Liban, au sporit instinctele războinice ale conducătorului sirian.

Assad se simțea bine în compania Iranului și Hezbollah și nu mai avea temeri de o confruntare cu armata israeliană. El dezvoltase unitățile de rachete împotriva tancurilor și sol-sol ale armatei siriene și sistemul de apărare aviatic. Întotdeauna când avea încurcături internaționale, Assad lansa ideea că e gata să se așeze la masa trativelor cu Israelul. “Dacă ar vrea cu adevărat să fie partener de tratative, Assad știe ce are de făcut”, ar fi spus șeful Mossad potrivit cotidianului Haaretz.

Tag-uri:
mossad, islam, imperiu islamic, iran, siria, israel, meir dogan, assad, netanyahu

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șeful MOSSAD și Netanyahu vorbeau de acum zece ani de IMPERIUL ISLAMIC. Parcă nimeni nu i-a AUZIT.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/meir-dagan-mossad-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/meir-dagan-mossad-465x390-300x168.jpgrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Autor: Andrei Vişan | miercuri, 21 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 2 Vizualizari <!-- --> Meir Dagan intuise pericolul care venea dinspre islam ...

Preluat de la EVZ