Autor:
Antoaneta Etves
|
miercuri, 21 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 61 Vizualizari

<!–

–>

Edilul sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiță, vrea să transforme un corp de pe strada Energeticenilor în locuințe sociale, iar Gabriel Mutu, primarul sectorului 6, cere astăzi aleșilor generali un teren de șase mii de metri pătrați ca să construiască blocuri.

De aproximativ 10 ani, zeci de mii de dosare privind solicitarea de locuințe sociale sau pentru tineri zac în sertarele Primăriei Capitalei sau la Primăriile de Sector. Motivul, locuințe nu s-au mai construit. Astăzi s-ar putea debloca situația, dacă aleșii generali vor aproba trei proiect de hotărâre de Consiliu General care prevăd construirea de locuințe. 

Concret, edilul sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiță, solicită să primească un imobil aflat pe strada Energeticenilor nr.9-11, unde se află un imobil și aproape 7.000 de metri pătrați de teren.

Mutu vrea 6000 de metri pătrați

Pe de altă parte, Edilul sectorului 6, Gabriel Mutu, vrea să construiască locuințe pe un teren de 6.000 de metri pătrați situți pe strada Alexandru ivasiuc nr. 34 A. Terenul care va fi dat catre Gabriel Mutu, sa faca locuinte, era cerut de ambasada Turca. Astfel, Cu ocazia vizitei preşedintelui turc în România în anul 2015, autorităţile române au vrut să-şi arate bunăvoinţa faţă de comunitatea turcă, dar nu s-a reuşit nici de această dată. După 11 ani de la începutul discuţiilor bilaterale, s-a propus transferarea unei suprafeţe de teren de 5.941 mp din strada Alexandru Ivasiuc 3A, sector 6, în administrarea Secretariatului de Stat pentru Culte. Doleanţa părţii turce vine ca o compensare a moscheii din Parcul Carol I, care a fost mutată în 1960. Numai că proiectul de hotărâre a fost respins de consililu general, majoritatea voturilor negative fiind date de aleși generali PSD la acea vreme.

Parcarea Ciclop ar putea deveni bloc de locuințe

Potrivit aleșilor generali ai Capitalei, există posibilitatea ca si parcarea Ciclop, de pe Bulevardul Mgheru, să fie transformată în ansamblu delocuințe. Asta, după ce Municipalitatea vrea să înfințeze o societatea: Trustul de Clădiri Metropolitane București, care va fi administrată de Consiliul General și SC Service Ciclop SA, cea care deține parcarea imensă de pe Magheru. 

Evacuații, duși de nas. Oprescu a promis 44.000 de locuințe

Fostul edil-șef Sorin Oprescu a promis că va construi nu mai puțin de 44.000 de locuințe. Primăria Capitalei a finalizat 184 de apartamente care erau în lucru în momentul în care Sorin Oprescu a devenit primar general, iar în anul 2010 a solicitat guvernului să cumpere aproximativ 3.500 de apartamente de pe piaţa imobiliară, în care să fie mutaţi cei care locuiesc în imobile cu risc seismic ridicat. Atât a făcut edilul-şef al Capitalei în cei patru ani de mandat. Şi, pentru că au văzut că sunt duşi cu vorba, edilii de sectoare au început să construiască singuri şi să nu mai aştepte după municipalitate.

Tag-uri:

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarii dau drumul după zece ani la construirea de noi locuințe. O parcare de pe Magheru ar putea deveni bloc.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/sedinta_cgmb_31_octombrie-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/sedinta_cgmb_31_octombrie-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSocial
Autor: Antoaneta Etves | miercuri, 21 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 61 Vizualizari <!-- --> Edilul sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiță,...

Preluat de la EVZ