Autor:
Carmen Vintilă
|
miercuri, 21 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 512 Vizualizari

<!–

–>

Liviu Dragnea

Propunerea social-democraţilor pentru funcţia de prim-ministru este Sevil Shhaideh, a anunţat astăzi preşedintele PSD, Liviu Dragnea. El a spus că “deocamdată” nu poate solicita această funcţie pentru sine.

“O condamnare nedreaptă şi o lege profund neconstituţională nu mi-au dat posibilitatea să solicit această demnitate pentru mine deocamdată”, a afirmat Dragnea, după consultările de la Cotroceni. 

“Votul cetăţenilor şi susţinerea Parlamentului mi-au pus un baston de premier în rucsac. Îl ţin acolo. De aia am spus ‘deocamdată’. Nu se ştie niciodată”, a explicat el ulterior la Parlament.

Astăz, în ședința care a avut loc diminață la Parlament, Liviu Dragnea le-a dat de înţeles, voalat, liderilor PSD, că aşteaptă să rezolve problemele legale, să se schimbe legea Guvernului care-i interzice să fie premier şi să ajungă, până la urmă, prim-ministru. CITIȚI MAI MULTE AICI 

Preşedintele PSD Liviu Dragnea  declara joia trecută că prevederea din Legea 90/2001 care interzice unui condamnat să facă parte din Guvern este o „abolire”, respectiv o „decădere pe viaţă”, el opinând că aceasta este „imposibilă” în orice democraţie constituţională.

Prin urmare, PSD va căuta o soluție să modifice legea, astfel încât Liviu Dragnea să poată fi premier.

După anunțarea rezultatelor alegerilor din 11 decembrie și avertismentul președintelui Klaus Iohannis că nu-l va desemna premier, Liviu Dragnea a anunțat că a înfiinţat în partid un departament special de monitorizare a viitorilor miniştri PSD. Departamentul va putea să propună şi demiterea acelor miniştri care nu respectă termenele stabilite la partid. Dragnea a promis că Guvernul PSD va respecta “la virgulă” programul de guvernare. Practic, deciziile de guvernare se vor lua la partid, iar miniştrii le vor executa la Palatul Victoria.

Cel mai probabil, Liviu Dragnea va prelua şi şefia comisiei de monitorizare a actului de guvernare, dar şi șefia Camerei Deputaților. 

Tag-uri:
PSD, Liviu Dragnea, Guvern, premier

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului N-A RENUNŢAT LIVIU DRAGNEA LA VISUL DE A DEVENI PREMIER? Declarația prin care ŞEFUL PSD agită apele pe scena politică.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/dragnea-romexpo-465x390-5.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/dragnea-romexpo-465x390-5-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Carmen Vintilă | miercuri, 21 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 512 Vizualizari <!-- --> Liviu Dragnea Propunerea social-democraţilor pentru funcţia...

Preluat de la EVZ