Autor:
Mihai Oprea
|
miercuri, 21 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 200 Vizualizari

<!–

–>

Consumatorii trebuie să evite alimentele cu aditivi, deoarece creează mari probleme de sănătate pe termen lung

Pentru majoritatea familiilor, un Crăciun fericit implică obligatoriu o masă îmbelşugată, plină de produse tradiţionale. Cu toate acestea, rafturile magazinelor sunt pline de preparate care conţin aditivi

Asociația Pro Consumatori (APC România) a achiziționat, la începutul acestei luni, preparate din carne fabricate în sistem industrial, specifice Sărbătorii Sfinte a Crăciunului, în vederea realizării unui studiu prin care să atragă atenția în ceea ce privește diferența dintre produsele din carne tradiționale și cele realizate în sistem industrial.

Carnea tocată pentru sarmale

Conține trei aditivi alimentari: acid ascorbic, ascorbat de sodiu și carmin de cochilii. La cele mai multe produse nu se menționează procentul de carne de porc din acest tip de produs, având în vedere faptul că în compoziția acestui produs se mai găsesc: orez, ceapă deshidratată, pastă de tomate și zaharuri.

Tobă

Conține trei aditivi alimentari: ascorbat de sodiu, citrat de sodiu și glutamat monosodic. De obicei, producătorii nu menționează procentul de carne de porc și organe de porc.

Lebărul

Conține şase aditivi alimentari: mono și digliceridele acizilor grași, acid ascorbic, caragenan, carmin, glutamat de sodiu și nitrit de sodiu. De cele mai multe ori, producătorii nu menționează cantitatea de ficat. În compoziția acestui tip de produs se mai găsesc: apă, slănină, șorici, cazeină, zaharuri, soia și condimente.

Șunca

Conține patru aditivi alimentari: tri-polifosfați de sodiu, caragenan, nitrit de sodiu și carmin. De obicei, producătorii menționează procentul de carne de porc (circa 85%). În compoziția acestui tip de produs se mai găsesc: apă, amidon, sare neiodată, maltodextrină, condimente și arome.

Caltaboșul

Conține cinci aditivi alimentari: difosfat de sodiu, glutamat monosodic, acid ascorbic, eritrobat de sodiu și nitrit de sodiu. Producătorii nu menționează procentul de carne de porc și organe de porc, în compoziția acestui tip de produs se mai găsește sare (2,3 grame/100 grame produs), amidon, proteină vegetală din soia și zaharuri (1,5 grame/100 grame produs).

Cârnații proaspeți din carne de porc

Conțin şase aditivi alimentari: E 252, E 262, E 300, E 551, E 120 și E 160c. De cele mai multe ori, producătorii nu menționează cantitatea de carne din acest tip de produs. Produsul mai conține: apă, sirop de glucoză din grâu și condimente (nu sunt menționate tipul acestora).

Tag-uri:
craciun, produse, e-uri, e, Asociația Pro Consumatori, sarmale, Lebărul, Șunca

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Masa de Crăciun, plină de E-uri.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/02-carnati-evz-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/02-carnati-evz-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSanatate
Autor: Mihai Oprea | miercuri, 21 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 200 Vizualizari <!-- --> Consumatorii trebuie să evite alimentele cu aditivi, deoarece...

Preluat de la EVZ