loading…

Cora este cea mai ieftină rețea de comerț modern, în timp ce Mega Image este cea mai scumpă, conform unui calcul Gândul în baza unui coș de cumpărături în care au fost puse aceleași alimente care pot fi folosite la masa de Crăciun sau de Anul Nou.

Un coș cadou pentru perioada sărbătorilor are cel mai mic preț la Kaufland. La polul opus se situează Billa, unde un asemenea coș are cel mai mare preț, conform Mediafax.

Cu cinci zile înainte de Crăciun, reporterii Gândul au făcut turul celor mai aglomerate hipermarketuri din București și au pus în coș produsele și ingredientele necesare pentru masa festivă de Crăciun și pentru prepararea celor mai gustoase feluri de mâncare specifice sărbătorilor de iarnă. Pe listă s-au regăsit și câteva produse numai bune de împachetat și de pus sub brad, spre bucuria celor dragi.

Carrefour – Unirii, Cora – Lujerului, Kaufland – Drumul Taberei, Billa – Cocor, Auchan – Afi Palace Cotroceni și Mega Image – Unirii au fost cele șase hipermarketuri vizitate. Pentru fiecare dintre ele am avut aceeași listă de alimente și produse cadou. Odată „luat pulsul”, am comparat prețurile, le-am organizat pe toate într-un tabel, apoi am făcut calculele. Rezultatele sunt prezentate mai jos, în tabele care demonstrează unde sunt cele mai ieftine și cele mai scumpe produse, dar și la cât pot ajunge, în total, coșurile de sărbători ale românilor.

Gândul precizează că prețurile sunt cele afișate la raft în data de 19 decembrie și că există posibilitatea ca unele dintre produse să fie înscrise într-o promoție. Mărcile produselor au fost selectate aleatoriu, pentru fiecare articol fiind analizat același brand existent în fiecare dintre cele șase magazine. Excepție au făcut ouăle și castraveții, unde a fost luată în considerare marca proprie a fiecărui hipermarket. Fructele și legumele au fost cuantificate în kilograme, fiind luate în considerare cele la vrac.

După efectuarea tuturor calculelor, cel mai ieftin coș pentru masa de Crăciun s-a dovedit a fi cel de la hipermarketul Cora, cu un total de 100,5 lei. La polul opus se situează Mega Image, cu o sumă totală de 110,68 lei, achitată pentru aceleași cumpărături. Ierarhia se modifică, însă, la coșurile cadou, acolo unde rețeaua Kaufland apare drept cea mai avantajoasă, cu un pachet numai bun de dăruit în valoare de 100,31  lei. Magazinele Billa furnizează aceleași cosmetice la un preț cu aproape 24 lei mai mare, care duc la o cheltuială de 123,95 lei.

Cele mai mari diferențe de preț între același tip de produse, dar în magazine distincte, au fost înregistrate la portocale, pulpă de porc și castraveți în oțet. Astfel, o diferență de 4,5 lei se remarcă între pulpa de porc vândută la Mega Image cu 16,99 lei kilogramul, față de cea comercializată la Kaufland cu 12,49 lei pe kilogram.

O diferență de aproape 4 lei este înregistrată și la castraveții murați. Cel mai ieftin borcan îl găsim la Auchan, cu 3,2 lei, în timp ce prețul ajunge la 6,99 lei în magazinele Mega Image. Nici la fructe nu scăpăm de diferențe semnificative de preț. Dacă în Auchan putem cumpăra un kilogram de portocale cu 5,49 lei, pentru aceeași cantitate plătim doar 1,89 lei în rețeaua Mega Image. Deci, se remarcă o diferență de 3,6 lei pentru același produs.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/masa-de-craciun-cat-costa-acelasi-cos-de-produse-la-mega-image-billa-auchan-carrefour-cora-si-kaufland-33798.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/masa-de-craciun-cat-costa-acelasi-cos-de-produse-la-mega-image-billa-auchan-carrefour-cora-si-kaufland-33798-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv