Autor:
Carmen Vintilă
|
miercuri, 21 decembrie 2016 | 8 Comentarii
| 968 Vizualizari

<!–

–>

Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților FOTO: Adrian Pîclișan

PSD l-a propus astăzi pe Liviu Dragnea pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Celalte grupuri parlamentare nu au nominalizat pe nimeni. Dragnea a fost ales de plen, cu majoritate de voturi, preşedinte al acestui for legislativ.

UPDATE 2. Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a fost ales în funcţia de preşedinte al Senatului cu 87 de voturi pentru şi 40 împotrivă.  Din totalul celor 136 de senatori, 129 şi-au exprimat votul (două voturi au fost nule). Votul a fost secret, cu buletin de vot. 

Călin Popescu-Tăriceanu a fost susţinut pentru această funcţie de către grupurile PSD, ALDE şi UDMR. 

UPDATE  1.  Liviu Dragnea este noul preşedinte al Camerei Deputaţilor. Şeful PSD a fost VOTAT de 216 deputaţi, în timp ce 101 au fost împotrivă.Votul a fost secret cu buletine. 

Preşedintele PSD declarase astăzi că i s-a propus “insistent” să preia şefia Camerei Deputaţilor. “După ce terminăm această conferinţă de presă o să am o discuţie foarte serioasă cu colegii mei. Recunosc că mi s-a făcut insistent această propunere de către colegii mei şi Comitetul Executiv Naţional. Acum trebuie să decid eu, probabil că da. Dar vreau să mă gândesc foarte serios, pentru că vreau să îmi dau seama care este poziţia din care eu să mă asigur că Guvernul şi Parlamentul, împreună cu colegii mei, duc la capăt programul de guvernare… Şi vreau să mă asigur că poziţia de pe care voi fi eu este cea care îmi dă posibilitatea maximă să mă asigur că Guvernul nu iese din programul de guvernare şi că Parlamentul intră într-un proces serios de credibilizare şi de preluare a iniţiativei legislative într-un mod real”, declara Dragnea, la finalul semnării Acordului de colaborare parlamentară PSD – ALDE – UDMR. 

Tag-uri:
PSD, Camera Deputaților, Liviu Dragnea, vot secret, Parlament, dragnea presedinte, camera deputatilor, psd, sef camera deputatilor, liviu dragnea votat

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului LIVIU DRAGNEA A DEVENIT AL TREILEA OM ÎN STAT. Şeful PSD este noul PREŞEDINTE AL CAMEREI DEPUTAŢILOR. Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/dragnea2-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/dragnea2-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Carmen Vintilă | miercuri, 21 decembrie 2016 | 8 Comentarii | 968 Vizualizari <!-- --> Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților FOTO:...

Preluat de la EVZ