Autor:
Andrei Vişan
|
miercuri, 21 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 28 Vizualizari

<!–

–>

Mark Zuckerberg are servitor virtual

Patronul Facebook are un ”nou majordom virtual”, numit ”Jarvis”, pe care îl laudă pe contul său.

Mark Zuckerberg a lucrat în jur de o sută de ore pentru sistemul dotat cu inteligență artificială și inspirat de asistentul virtual ”Jarvis”, care îl ajută pe eroul filmului ”Iron Man” să-și gestioneze casa. Fondatorul Facebook poate vorbi cu ”Jarvis” cu ajutorul telefonului sau computerului său și astfel poate controla luminile, temperatura, programarea muzicii sau securitatea casei sale, printre alte caracteristici.

Treptat, software-ul învață gusturile și obiceiurile creatorului său, cuvinte și concepte noi, ba chiar o poate distra pe fetița sa, Max, în vârstă de un an.

“Jarvis” a fost creat pentru a înțelege când i se vorbește și poate recunoaște fețele. El poate determina dacă un oaspete care sună la ușă este așteptat, caz în care îl lasă să intre, avertizând familia că a sosit cineva, a explicat Mark Zuckerberg.

“Un aspect mai complicat a fost de a-l putea conecta și a-l face să comunice cu toate sistemele diferite din casa mea”, a continuat el. “Cele mai multe aparate electrocasnice nu sunt conectate încă la internet”.

Pentru a funcționa, ”Jarvis” va avea nevoie de aparate nu doar conectate la internet, ci și dotate cu sisteme standard echivalente, a mai menționat Zuckerberg, care pentru acest proiect a revenit la prima lui dragoste, codarea informatică.

Fondatorul Facebook a mărturisit că mai mult trimite mesaje text lui ”Jarvis” decât îl abordează prin voce, în parte pentru că nu vrea să-i deranjeze pe cei din jurul său.

El intenționează să-și îmbunătățească în continuare ”majordomul”, mai convins ca oricând că tehnologiile bazate pe inteligența artificială vor exploda în următorii cinci până la zece ani.

Marile companii tehnologice s-au lansat într-o cursă a produselor bazate pe inteligența artificială. Pentru marele public, ele iau mai ales forma (sau mai degrabă vocea) unui asistent virtual integrat la smartphone-uri și la un număr tot mai mare de alte produse.

Tag-uri:
facebook, jarvis, iron man, Mark Zuckerberg, inteligenta artificiala, casa, virtual

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fondatorul FACEBOOK se laudă cu ”Jarvis”. Cine este ”Jarvis”.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/mark-zuckerberg-465x390-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/mark-zuckerberg-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Autor: Andrei Vişan | miercuri, 21 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 28 Vizualizari <!-- --> Mark Zuckerberg are servitor virtual Patronul Facebook are...

Preluat de la EVZ