loading…

Facebook extinde oferta de conținut live printr-o funcție care permite realizarea unor transmisiuni în direct care conțin doar partea audio.

Numită Live Audio, facilitatea care va permite, eventual, oricui să posteze transmisiuni audio în direct, este lansată oficial astăzi de Facebook, împreună cu o serie de parteneri, printre care postul de radio BBC World Service.

Live Audio reprezintă o funcție complementară serviciului de transmisiuni video live, cu care utilizatorii Facebook s-au obișnuit în ultimul an. Aceasta permite realizarea așa-numitor podcast-uri celor care nu se simt confortabil să apară pe video. De asemenea, ca urmare a lățimii reduse de bandă necesară transmiterii semnalului audio, această opțiune va fi preferată în regiunile în care conexiunea la internet nu este de cea mai bună calitate.

Ca majoritatea noilor servicii Facebook, Live Audio este disponibil în momentul lansării doar unui număr restrâns de parteneri, urmând că anul viitor să fie lansată pentru publicul larg. Orice utilizator va putea realiza transmisiuni audio live cu o durată maximă de patru ore.

Ca și conținutul video live, noua facilitate va fi însoțită de notificările de rigoare. Asta înseamnă că utilizatorii vor primi notificări în momentul în care un prieten sau o pagină începe să transmită în format live audio.

Funcția Live Audio este disponibilă pe Android și iOS, dar funcționarea acesteia diferă în funcție de caracteristicile fiecărui sistem de operare. Dacă pe Android sunetul va continua să se audă și în timp ce utilizatorul folosește alte aplicații, pe iOS este necesară păstrarea deschisă a aplicație de Facebook, deoarece Apple limitează rularea în fundal a aplicațiilor.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/facebook-lanseaza-astazi-o-noua-functie-de-live-33813.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/facebook-lanseaza-astazi-o-noua-functie-de-live-33813-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv