Autor:
Dodo Romniceanu
|
miercuri, 21 decembrie 2016 | 15 Comentarii
| 1757 Vizualizari

<!–

–>

Şoferul terorist care a intrat cu camionul de 25 de tone în oamenii aflaţi la târgul de Crăciun de le Berlin, omorând 12 persoane şi rănind alte 48, ar fi un solicitant de azil din Pakistan care ar fi fost recrutat şi radicalizat de alţi membri ai temutei grupări Statul Islamic, după ce a ajuns pe teritoriul Germaniei. O informaţie de ultimă oră şochează însă pe toată lumea: potrivit unor surse din cadrul anchetei, este posibil ca suspectul reţinut de autorităţi să nu fie însă teroristul aflat la volanul camionului morţii.

Presupusul criminal are 23 de ani iar presa germană a aflat că anchetatorii l-au numit Naved B. Se pare că el ar fi pătruns pe teritoriul Germaniei în ultima zi a lui 2015 şi locuia de mai multe vreme în centrul pentru refugiaţi amenajat în incinta fostului aeroport Tempelhof. Se pare că a ajuns în Austria venind dinspre Balcani. Procedura de acordare a azilului în cazul suspectului nu a fost însă finalizată în cazul lui.

Potrivit ministrului german de Interne Thomas de Maizière, “nu mai există dubii” că incidentul de luni seara a fost un atac terorist. 18 persoane rănite în atentat se afla în stare gravă.

Nu s-a găsit încă arma de mic calibru pe care acesta ar fi folosit-o pentru a-l ucide pe șoferul de tir polonez al cărui camion a fost folosit pentru a intra în mulțimea de la târgul de Crăciun din Berlin.

De Maizière a mai spus, pe același ton cu cancelara Merkel: “Cât de greu ne este acum după incidentul de ieri, ceva este foarte important. Nu trebuie să renunțăm la stilul nostru de viață liber din cauza acestor acte. Dacă dăm înapoi, câștigă dușmanii libertății.”

Pakistanezul arestat este interogat în prezent de anchetatori și neagă, potrivit DPA, orice implicare în atac. El a fost reținut la scurt timp după comiterea atrocităților de luni seara, după ce un martor ocular l-ar fi urmărit de la distanță în timp ce încerca să fugă și ar fi transmis poliției poziția acestuia, ceea ce le-ar fi permis forțelor de ordine să-l aresteze destul de rapid.

Potrivit Deutsche Welle, Die “Welt” relatează că polițiștii bănuiesc că ar fi arestat “persoana greșită”. Informațiile furnizate de suspectul reținut cu privire la neimplicarea sa în atac s-ar verifica. Ceea ce ar însemna că “adevăratul terorist este liber și înarmat și poate face noi pagube”, citează ziarul berlinez un membru al “cercurilor de securitate la cel mai înalt nivel”.

Numerele de înmatriculare ale mașinii sunt poloneze. Persoana care stătea în dreapta, un cetățean polonez, adevăratul șofer al tirului, a murit fiind împușcat se pare de pakistanez, care ar fi furat camionul. Șoferul polonez nu a mai putut fi contactat de ieri începând cu ora 16, după cum a declarat televiziunilor poloneze vărul său, șeful firmei de transport căreia îi aparținea mașina.

În timpul nopţii, 250 de poliţişti germani au descins la cel mai mare adăpost pentru refugiaţi din Berlin, de la fostul aeroport Tempelhof. Patru bărbaţi au fost interogaţi, fără a fi efectuate arestări, potrivit unui purtător de cuvânt al oficiului regional pentru refugiaţi Sascha Langenbach.

Tag-uri:
Berlin, terorist Berlin, atac terorist Germania, refugiat pakistanez, pakistanez, Naved B, Die Welt, Deutsche Welle, atac terorist, atac terorist berlin, politie, politie anchetatori, anchetatori berlin, suspect nevinovat, atacator liber

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DERUTĂ ŞI HAOS LA BERLIN după ATACUL SÂNGEROS de la Târgul de Crăciun. Anchetatorii germani se tem că au GREŞIT. Pakistanezul ARESTAT AR PUTEA SĂ NU FIE TERORISTUL aflat la volanul CAMIONULUI MORŢII.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/asasinul1-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/asasinul1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Dodo Romniceanu | miercuri, 21 decembrie 2016 | 15 Comentarii | 1757 Vizualizari <!-- --> Şoferul terorist care a intrat cu camionul...

Preluat de la EVZ