loading…

Două dosare de omor, unul dintre ele deosebit de grav, înregistrate inițial cu autor necunoscut, au răsturnat ipotezele inițiale ale anchetatorilor, dovedindu-se a fi sinucideri care depășesc limita patologicului.

Moartea lui Ioan Vârtan, din localitatea vasluiană Buda- Oșești, este cazul cu care te întâlnești o dată în viață, spun procurorii vasluieni, un caz de-a dreptul uluitor, pentru a cărui soluționare au fost necesare mai multe expertize medico- legale, criminalistice, psihologice realizate post mortem, scrie adevarul.ro.

22 aprilie 2008, Ioan Vârtan (50 ani), cunoscut cu afecțiuni psihice, fără a fi vreun pericol social pentru localnici, a fost găsit în propria locuință, cu capul zdrobit și cu două dintre degetele de la mâna dreaptă tăiate. Ioan Vârtan era așezat pe pat, întreaga încăpere plină de sânge, iar ușa încuiată prin interior. Polițiștii sosiți la fața locului au spus, fără dubii, că au de-a face cu o crimă sadică, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru omor deosebit de grav, cu autor necunoscut.

Anchetatorii descriu în rezoluția dată la finalul anchetei modul fioros în care s-a mutilat bărbatul de 50 ani: după ce și-a retezat degetele, s-a așezat pe pat, a prins toporul cu ambele mâini, aplicându-și mai apoi 44 de lovituri în partea superioară a capului cu tăișul toporului.  Peste 30 de lovituri nu au despicat calota craniană fiind produse cu duritate medie, însă medicii legiști au confirmat că opt au fost extrem de dure, despicând craniul, fără însă a atinge substanța cerebrală. Zdrobit fiind, bărbatul a așezat toporul cu partea metalică în jos, lângă sobă. Mai mult, s-a dezbrăcat de pulover, trăgându-l peste cap, a deșurubat becul din cameră, iar în final s-a așezat pe pat.

2 aprilie 2014. Vaslui. Un alt caz terifiant, ce părea a fi o crimă odioasă și s-a dovedit a fi o altă sinucidere ieșită din tipare. Vasile Blănaru (55 ani) a fost găsit mort la o fermă situată pe malul Prutului pe 2 aprilie 2014, chiar de către proprietar, un om de afaceri din Huși care exploatează terenurile agricole din zonă. Bărbatul a fost găsit în imobil, stând în șezut lângă masă, cu capul pe un scaun răsturnat, prezentând zeci de plăgi tăiate la nivelul feței și a gâtului.

Peste 50 de leziuni au fost descoperite în timpul efectuării necropsiei. Pe masă au fost găsite două cuțite, așezate unul langă celălalt, din care unul avea lama îndoită și ambele prezentau urme de sânge, ceea ce a dus la concluzia că ambele au fost folosite la comiterea faptei.Anchetatorii bănuiau că au de a face cu un criminal odios, astfel că au demarat ample cercetări.

În urma expertizei medico legale, s-a stabilit că moartea bărbatului a fost una violentă și a avut drept cauză o hemoragie externă masivă, urmare a unor plăgi injunghiate la nivelul regiunii cervicale, cu lezarea arterei carotide și a venei jugulare. Anchetatorii cred că bărbatul s-a lovit cu un prim cuțit, până când i-a îndoit lama, apoi a continuat să se autoagreseze cu un al doilea cuțit. Sângele recoltat de la cadavru conținea 3,35 g la mie alcool. Alcoolemia foarte mare a provocat, cel mai probabil, un delir psihotic, pe fondul căruia bărbatul, afirmă anchetatorii, s-a autoagresat.  Din probele administrate, procurorii vasluieni au stabilit că Blănaru Vasile s-a sinucis și nu a fost omorât.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/cele-mai-stranii-sinucideri-din-istoria-politiei-romane-un-barbat-si-a-aplicat-44-de-lovituri-de-topor-in-cap-altul-s-a-taiat-de-50-de-ori-pe-gat-si-fata-33818.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/cele-mai-stranii-sinucideri-din-istoria-politiei-romane-un-barbat-si-a-aplicat-44-de-lovituri-de-topor-in-cap-altul-s-a-taiat-de-50-de-ori-pe-gat-si-fata-33818-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv