Autor:
Dana Miricioiu
|
miercuri, 21 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 279 Vizualizari

<!–

–>

Dana Miricioiu

Sunteți deja pe fugă cu pregătirile pentru sărbători? Sărbătorile de iarnă necesită timp și atentie din partea noastră.

 Cumpărarea cadourilor, decorarea locuinței și toată alergătura necesară pentru a avea o masă festivă consumă timp. Lăsăm pentru ultimele zile ritualurile de îngrijire, de înfrumusețare și de revigorare a tenului, care sunt extrem de importante în această perioadă friguroasă. Ce facem? Mai avem timp și pentru noi înainte de sărbători?

Recomandarea mea este să nu lăsați pe ultima sută de metri îngrijirea personală. Pentru că nicio intervenție estetică nu poate avea efectul dorit, facută cu o zi-două înainte de Crăciun sau de Anul Nou. Toate acestea necesită timp pentru a-și exprima efectul. Timp pe care încă îl avem la dispoziție. Și pe care trebuie să îl fructificăm căt se poate de mult, pentru ca pielea noastră are nevoie de ele, agresată fiind de frigul și vântul de afară.

arna este anotimpul în care stresul la nivelul pielii este cel puțin la fel de mare ca și în timpul perioadelor caniculare. Temperaturile scăzute, vântul uscat și rece fac ca pielea să aibă un aspect tern. Expusă deci la frig și vânt, pielea suferă destul de mult. Devine mai vulnerabilă, iar prin diminuarea transpirației, gradul de menținere a hidratării scade. Toți acești factori duc la încetinirea reînnoirii celulare, pielea pierzându-și tonusul, devenind aspră și fără strălucire. Deseori, ignorand toate aceste efecte, ne împachetăm rapid cu niște mănuși și fular. Necesar, dar insuficient.

Așadar, ce trebuie să facem pentru a avea o piele strălucitoare și sănătoasă?

1. Hidratăm corect pielea

Daca vreți o piele hidratată și pe timpul iernii, atunci trebuie să știți că aportul suplimentar de acid hialuronic injectat în interiorul ei este cheia cu care se menține balanța hidrică! Rolul acidului hialuronic injectat este de a lega elastina și colagenul într-o structură puternică, de susținere a pielii, dar și de a atrage apa și de a menține hidratarea pielii. Tratamentele de hidratare cu acid hialuronic redau pielii și elasticitatea care se pierde odată cu trecerea anilor sau datorită expunerii la frig, aer uscat și vânt. Pielea va avea astfel un aspect mult mai neted prin îndepărtarea asprimii și a urmelor lăsate de mici cicatrici, de porii dilatați și de riduri.

2. Exfoliem corect pielea

Pentru ca agenții hidratanți să fie bine primiți în piele, trebuie ca aceasta să scape de carapacea ei, adică de stratul de celule care nu se mai pot exfolia corect și care sufocă pielea. Frigul de afară asta face. Dereglează metabolismul celulelor de la suprafața pielii, care nu se mai pot îndepărta natural, rămânând pe loc, făcând imposibilă respirația normală a pielii, pe care o face impermeabilă pentru creme.

Așadar, dacă nu exfoliem cum trebuie pielea, orice cremă am pune pe piele nu se absoarbe cum trebuie. O piele exfoliată corect este gata să accepte și să integreze agenți activi de hidratare și de refacere! Peelingul laser, chiar și cel mai superficial, nu numai că îndepărtează foarte sigur celulele, dar și stimulează regenerarea pielii din interior. Peelingul laser superficial este cea mai eficientă şi sigură metodă de exfoliere corectă a pielii, care are și efect regenerant. Prin peelingul laser se îndepărtează stratul de celule care sufocă pielea, pregătind-o astfel pentru a „accepta” mai uşor produsele cosmetice, crescându-i permeabilitatea pentru ca produsele cosmetice să poată acţiona la nivelul dermului.

3. Protejăm corect pielea cu creme care conțin factor de protecție contra ultravioletelor.

S-a dovedit că factorul de protectie contra UVA si UVB reprezintă un adevărat factor antiaging. Și asta pentru că ecranul pe care îl realizează pe suprafața pielii poate să protejeze pielea de acțiunea nocivă a ultravioletelor: dereglări ale celulelor pigmentare, rupturi ale fibrelor elastice, îmbătrânire a colagenului. Suficiente motive ca să ne gândim că este obligatoriu să purtăm zilnic SPF. Oricare ar fi anotimpul și oricare ar fi condițiile meteo. Pentru ca norii nu reprezintă un ecran pentru ultraviolete.

4. Aveți grijă de voi. Nimeni nu o poate face în locul vostru!

Tag-uri:
craciun, anul nou, sarbatori, Temperaturi, piele, hidratare

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aveți grijă de voi. Nimeni nu o poate face în locul vostru! | LUMEA VĂZUTĂ PRIN OCHII UNUI MEDIC.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/dana-miricioiu-465x390-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/dana-miricioiu-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInvitaţii evz
Autor: Dana Miricioiu | miercuri, 21 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 279 Vizualizari <!-- --> Dana Miricioiu Sunteți deja pe fugă cu...

Preluat de la EVZ