loading…

 Președintele Rusiei, Vladimir Putin, cere Turciei garanții de securitate după asasinarea ambasadorului rus, argumentând că Administrația de la Ankara este responsabilă de siguranța diplomaților ruși aflați pe teritoriul turc, relatează site-ul agenției Tass.

“Conform Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice, țara-gazdă este responsabilă de securitatea misiunilor diplomatice”, a afirmat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

“De aceea, președintele Rusiei a evidențiat necesitatea de a primi garanții din partea Turciei privind securizarea misiunilor diplomatice ruse”, a subliniat Peskov, potrivit Mediafax.

Asasinarea ambasadorului rus Andrei Karlov a fost organizată de cei care vor să blocheze dezvoltarea relațiilor dintre Rusia și Turcia.

“Acest atac este în avantajul celor care vor să blocheze normalizarea relațiilor dintre Rusia și Turcia, atât la nivel bilateral, cât și solidaritatea în eforturile de soluționare a crizei siriene”, a spus Peskov.

Andrei Karlov, ambasadorul Rusiei în Turcia, a fost împușcat mortal, luni seară, în timp ce rostea un discurs la o expoziție în Ankara.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/vladimir-putin-cere-garantii-de-securitate-din-partea-turciei-dupa-asasinarea-ambasadorului-rus-33769.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/vladimir-putin-cere-garantii-de-securitate-din-partea-turciei-dupa-asasinarea-ambasadorului-rus-33769-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv