loading…

Vasile Blaga rămâne sub control judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru trafic de influență, a decis definitiv, astăzi, Înalta Curte de Casație și Justiție.

Blaga a fost trimis în judecată pe 29 noiembrie de DNA Ploiești, fiind acuzat că a primit 700.000 de euro de la o societate comercială în schimbul exercitării influenței, astfel încât respectiva firmă să obțină contracte cu două companii naționale, conform Agerpres.

“În perioada 2011 — 2012, în calitate de secretar general al unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit în patru rânduri, de la o societate comercială reprezentată de inculpatul Berdilă Horațiu Bruno, suma totală de 700.000 euro, în schimbul exercitării influenței prin intermediul inculpatului Ștefan Gheorghe (vicepreședinte al aceluiași partid) asupra unei persoane care a deținut consecutiv funcții de conducere la două companii naționale, astfel încât firma reprezentată de Berdilă Horațiu Bruno să obțină contracte la cele două companii naționale”, declară procurorii.

Potrivit DNA, Blaga a primit 500.000 de euro prin intermediul fostului primar al municipiului Piatra Neamț Gheorghe Ștefan și 200.000 de euro printr-un alt intermediar.

În rechizitoriul întocmit de DNA se arată că o serie de firme care aveau comportament de tip fantomă erau folosite de Gheorghe Ștefan și Vasile Blaga pentru a scoate bani din companii naționale pentru PDL.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/vasile-blaga-ramane-sub-control-judiciar-decizia-este-definitiva-33793.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/vasile-blaga-ramane-sub-control-judiciar-decizia-este-definitiva-33793-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv