loading…

Colegul de celulă al tânărului din Craiova, acuzat de propagandă ISIS, a cerut să fie mutat motivând că Luigi Boigea încearcă să-l convingă să se convertească la islamism, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Colegul de celulă al lui Constantin Luigi Boigea, arestat preventiv pentru propagandă ISIS, este Titi Szgârcitu, arestat într-o cauză a DIICOT. Acesta a cerut să fie mutat din celulă pentru că tânărul ar fi încercat să îl convină să treacă la islamism.

Procurorii au dispus, pe 9 decembrie 2015, măsura controlului judiciar față de Constantin Luigi Boicea, măsură pe parcursul căreia tânărului i s-a interzis să acceseze internetul prin utilizarea de sisteme/dispozitive informatice având conexiunea de date activă. Măsura a fost luată deoarece tânărul era acuzat la acea vreme de propagandă jihadistă.

Potrivit DIICOT, pe întreaga perioadă, tânărul a încălcat în mod sistematic măsura controlului judiciar, inclusiv după data de 24.09.2016 când a devenit major, și a continuat să acceseze site-uri de propagandă și instruire a viitorilor combatanți, aparținând organizației teroriste Daesh/Stat Islamic.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/tanarul-arestat-pentru-propaganda-isis-acuzat-de-colegul-de-celula-ca-incearca-sa-l-converteasca-33786.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/tanarul-arestat-pentru-propaganda-isis-acuzat-de-colegul-de-celula-ca-incearca-sa-l-converteasca-33786-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv