Autor:
Andrei Vişan
|
marţi, 20 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 421 Vizualizari

<!–

–>

Cercetările lui Kinsey în interesau pe Hoover

Alfred Kinsey este socotit părintele sexologiei modern, dar este mai puţin ştiut că, de la începutul cercetărilor în domeniul sexualităţii umane, el s-a adresat FBI.

Kinsey a devenit faimos după ce a publicat în 1948, în Statele Unite, “Comportamentul sexual al masculului uman”. Este cea mai vândută carte ştiinţifică. “Comportamentul sexual al femelei umane” l-a publicat în 1953. Modul cum a abordat subiectul a creat controverse care durează şi astăzi şi a atras atenţia FBI.

Kinsey îşi realiza cercetările pe baza unei metode statistice, el si colaboratorii săi au realizat peste 30.000 de interviuri. În 1942, se adresa FBI pantru a obţine informaţii cu privire la delictele sexuale.

“9 iulie 1942. Domnilor,

Am dori un abonament la publicaţia anuală “Buletinul Referitor la Infracţiunile Comise în Statele Unite”. Suntem angajaţi într-o serie de cercetări în laboratoarele noastre, pe baza unei burse oferite de Consiliul Naţional de Cercetare, ce implică utilizarea unor informaţii referitoare la anumite infracţiuni. Ca urmare, puteţi să ne comunicaţi pretul unui astfel de abonament? De asemenea, am dori şi un set complet al acestor publicaţii pe ultimii zece ani. Este posibilă achiziţionarea volumelor complete ţi pentru anii trecuţi? La ce preţ? Alfred C. Kinsey Profesor de Zoologie”.

Răspunsul i-a venit chiar din partea directorului FBI, Edgar J. Hoover: “Draga profesore Kinsey, Scrisoarea dumneavoastră din 9 iulie 1942, adresată Imprimeriei Naţionale, a fost trimisă Biroului, iar eu doresc să vă informez că la ora actuală nu putem să vă punem la dispoziţie <>. Din cauza reducerii cantităţii de dosare, distributia acestora a fost limitată la câţiva funcţionari. Totuşi, pentru informaţia dumneavoastră, <> este trimis la ora actuală bibliotecii Universităţii Indiana şi vă sugerez să încercaţi să intraţi în posesia copiilor prin intermediul acesteia. Cu sinceritate, John Edgar Hoover”.

Arhiva FBI consemnează faptul că directorul FBI Edgar J. Hoover a dorit în 1950 să ia contact cu profesorul Kinsey. Corespondenţa purtata nu dă nicio indicaţie asupra subiectului acestei întâlniri, ci doar asupra insistenţei lui Hoover. Pe 11 ianuarie 1950, directorul FBI avea pe birou un memoriu în care se arăta: “Am discutat cu (sters din documentul oficial) despre profesorul Kinsey şi ne-am întrebat dacă ar fi o idee bună să-l abordam pe Kinsey şi dacă el ar fi de acord. (sters din documentul oficial). Noi nu am făcut niciun fel aranjamente în acest sens. (sters din documentul oficial) a mai declarat că a înţeles că Dr. Kinsey a fost destul de critic la adresa Biroului, acuzându-l de infracţiuni, homosexualitate şi alte chestiuni în cadrul unui discurs rostit în faţa Asociaţiei Consilierilor Maritali la Hotelul Park Central din New York din 29 Decembrie. Kinsey petrece foarte mult timp în est, deşi cartierul său general e în Indiana. Îl putem aborda în doua moduri:

1. Să se întâlnească cu agentul de caz în Indiana.

2. Să îi scriem o scrisoare în care să-i cerem să ne anunţe când va reveni în New York sau dacă are de gând să ajunga în Washingtion”.

Hoover avea să-i adreseze lui Kinsey o scrisoare personală: “Dragă d-le Kinsey, Pe baza unor informaţii pe care le-am primit, (sters din documentul oficial), dacă programul vă permite, aş dori să-l trimit pe unul din asistenţii mei să se întâlnească cu dumneavoastră cu ocazia urmatoarei vizite la New York. Daca îmi puteţi spune când veţi mai ajunge în New York, precum şi ora care vă convine, îl voi trimite pe dl. L.B. Nichols, unul din directorii adjuncţi, să se întâlnească cu dumneavoastră. Cu sinceritate, J. Edgar Hoover”

Kinsey nu a fost foarte grabit să ia contact cu agenţii FBI: “Draga d-le Hoover, Vă multumesc pentru scrisoarea din 17 ianuarie. Mi-ar face plăcere să mă întâlnesc cu dl. Nichols data viitoare când voi fi în New York. Nu am planuri în privinţa călătoriilor viitoare, dar pot să vă ţin la curent. Dacă unul din oamenii dumneavoastră se poate întâlni cu mine aici, în Bloomington, mi-ar face plăcere să vorbesc cu el. Alfred C. Kinsey, Profesor de Zoologie”.

Un articol publicat în Indianapolis Star pe 25 februarie 1955 avea să pună în mişcare mecanismul FBI – în 8 martie o notă afirma că: “Nota informativă ataşată unui articol ce a apărut în ziarul menţionat din data de 25 februarie 1955. (sters din documentul oficial). Trebuie să aflaţi prin intermediul surselor din interiorul ziarului pe ce se bazează declaraţia din articol care vorbeşte despre faptul că eu am semnat o scrisoare pe care Dr. Kinsey o foloseste pentru a vizita zone neautorizate”.

Continuarea pe premium.evz.ro

Premium.evz.ro este platforma cu plată a site-ului „Evenimentul zilei”, cuprinzând o selecție exclusivă de materiale de presă de calitate.

Tag-uri:
fbi, sexologie, sexual, kinsey, hoover, barbat, femei

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Relaţia dintre părintele SEXOLOGIEI moderne, FBI şi HOOVER . Ce sfaturi SEXUALE dădea Kinsey .

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/kinsey-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/kinsey-465x390.jpgrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Autor: Andrei Vişan | marţi, 20 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 421 Vizualizari <!-- --> Cercetările lui Kinsey în interesau pe Hoover Alfred...

Preluat de la EVZ