Autor:
Antonia Hendrik
|
marţi, 20 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 1 Vizualizari

<!–

–>

Barack Obama, președintele Statelor Unite a scurtat pedepsele a 153 de condamnați și a acordat grațierea pentru alți 78 de deținuți,fiind cel mai ridicat nivel de clemență din partea unui președinte american într-o singură zi, conform unui comunicat emis de Casa Albă.

“Cu cele 153 de comutări de azi, președintele a scurtat până acum condamnările în cazul a 1.176 de persoane, inclusiv 295 de pedepse la închisoare pe viață”, a precizat consilierul prezidențial Neil Eggleston.

“Președintele a acordat de asemenea iertarea pentru 78 de persoane, crescând numărul total la 148 grațieri. Actele de clemență de azi -și mila pe care președintele a arătat-o celor 1.324 beneficiari de clemență- exemplifică faptul că Statele Unite sunt o națiune care oferă o a doua șansă”.

Conform datelor publicate de Casa Albă, Barack Obama a comutat mai multe sentințe decât ultimii 11 președinți anteriori lui împreună. Eglleston a adăugat că se așteaptă ca Obama să mai acorde astfel de grațieri până pe 20 ianuarie.

Obama împreună cu un grup de parlamentari din Congresul SUA au încercat să modifice legislația în vigoare pentru a reduce pedepsele obligatorii minime în astfel de cazuri, însă aceste eforturi au fost suspendate înainte de alegerile prezidențiale de la 8 noiembrie, informează activenews.ro

Tag-uri:
Neil Eggleston, Statele Unite, Casa Albă, Barack Obama, pedepse, deşinuţi, graţiere, SUA, condamnaţi graţiaţi

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Obama, cel mai IERTĂTOR preşedinte din istoria americanilor: A scurtat pedepsele a 153 de condamnați și a grațiat 78 de deținuți într-o singură zi.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/obama_3-465x390-3.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/obama_3-465x390-3-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Antonia Hendrik | marţi, 20 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 1 Vizualizari <!-- --> Barack Obama, președintele Statelor Unite a scurtat...

Preluat de la EVZ