loading…

În cadrul conferinței susținută de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, la final de mandat, a anunțat că din momentul lansării telefonului destinat reclamării cazurilor de corupție din sistemul sanitar, în urmă cu zece zile, până în prezent, au fost semnalate 88 de posibile încălcări ale legii.

“Linia anti-corupție și protocolul încheiat cu Direcția Generală Anticorupție, cu DNA și cu Parchetul sunt un pas esențial pe care l-am făcut pentru curățarea sistemului de fraudă și de corupție. Pot să vă spun că, în ultimele 10 zile, au fost primite 88 de apeluri la această lunie, apeluri care vizau cazuri de corupție sau de fraudă din sistemul de sănătate”, a declarat Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătății a prezentat bilanțul celor șapte luni în care a condus instituția, precizând că principala reușită este că atât medicii, cât și managerii de spitale și autoritățile centrale încep să scoată la lumină problemele, potrivit Mediafax.

“Sunt multe îmbunătățiri pe care atât aparatul central de guvernare, cât și Ministerul Sănătății trebuie să le facă. Primul lucru pentru a putea recâștiga încrederea oamenilor este să încetezi să îi minți. Cred că ne-am mințit prea mult pe noi înșine, pentru prea mult timp. De aceea, am pus la punct sistemul de măsurare a satisfacției pacienților prin SMS, care va fi disponibil în toată țara de săptămâna viitoare. Sistemul nu suferă doar de subfinanțare, ci și de lipsa respectării regulilor și de corupție. Cel mai bun leac este transparența și pedepsirea neregulilor”, a explicat ministrul.

Vlad Voiculescu a mai arătat că transparentizarea tuturor achzițiilor de peste 20.000 de lei care se realizează în sistemul sanitar este unul din pașii importanți care își vor arăta efectul pe termen lung. Totodată, ministrul Sănătății a tras și un semnal de alarmă cu privire la spitalele din România și la faptul că multe dintre acestea rămân, din decembrie, fără aviz de funcționare și este posibil să nu mai primească de anul viitor un nou aviz.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/ministrul-sanatatii-in-ultimele-10-zile-au-fost-reclamate-88-de-cazuri-de-coruptie-in-spitale-33779.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/ministrul-sanatatii-in-ultimele-10-zile-au-fost-reclamate-88-de-cazuri-de-coruptie-in-spitale-33779-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv