Autor:
Carmen Vintilă
|
marţi, 20 decembrie 2016 | 1 Comentarii
| 27 Vizualizari

<!–

–>

Liviu Dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a transmis marţi parlamentarilor partidului că nu mai tolerează absenţe de la serviciu, dar nici “schimburile de experienţă” în ţări exotice.

“Vă felicit pe toţi şi vreau să înţelegeţi semnificaţia acestei demnităţi şi să nu uitaţi ceea ce aţi vorbit în campania electorală. Vreau să vă spun cu toată prietenia că nu sunt două perioade distincte – campania electorală, un anumit tip de comportament, şi după alegeri comportamentul “tradiţional”. Tot ceea ce am spus eu, ce aţi spus dvs în campania electorală se va realiza începând cu anul viitor, după ce vom instala guvernul şi după ce Parlamentul va intra efectiv în activitate. Aşa cum v-am spus atunci când am semnat listele, am semnat pentru fiecare dintre dvs. Nu voi tolera, nu voi accepta absenţe de la serviciu”, a afirmat Dragnea, citat de Agerpres, în cadrul primei întâlniri a grupurilor parlamentare reunite ale Partidului Social Democrat, după alegerile din 11 decembrie. 

Liderul PSD a argumentat că funcţia de parlamentar este un serviciu public şi i-a îndemnat pe colegii săi să continue să vorbească cu oamenii, la fel ca în campania electorală. El a adăugat că 84% din Camera Deputaţilor şi 85% din Senat sunt nume noi. 

De asemenea, să ştiţi că nu o să fiu de acord să înceapă iar un concurs de plecări în excursii prin tot felul de ţări în schimb de experienţă. Nu cred că a spus cineva sau careva dintre voi în această campanie să vă voteze oamenii ca să plecaţi prin nu ştiu ce ţări exotice la schimb de experienţă. Ţara este într-o situaţie extrem de nefericită, milioane de români care nu au bani, o ţară divizată, o ţară care are nevoie de creştere economică, sustenabilă şi de mai mulţi bani în buzunarele românilor, care are nevoie de un sistem de sănătate eficient, de un sistem de educaţie performant, de infrastructură, de venituri decente, de pensii mai mari. Pentru asta şi Guvernul şi Parlamentul trebuie să muncească. Eu personal nu cred că voi accepta vreo deplasare a vreunui coleg undeva, cel puţin în primele şase luni de zile. Aţi candidat pentru Parlamentul României. Nu aţi candidat ca să mergeţi în alte ţări”, a arătat preşedintele PSD. 

El a spus că perioada de lucru săptămânală a Parlamentului va fi mărită şi i-a anunţat pe senatori şi deputaţi să prezinte un raport la partid despre activitatea din teritoriu. 

“Eu nu mai sunt de acord ca parlamentarii să vină luni după-amiază şi să plece marţi după prânz. Veţi pleca joi după-amiază. O să fiţi informaţi, în perioada imediat următoare, care este programul Parlamentului, pe care îl vizăm. În week-end veţi avea într-adevăr activitate în teritoriu. Fiecare dintre dvs va trebui să prezinte atât la grup cât şi la partid ceea ce face măcar în ziua de vineri. Nu ştiu câte audienţe veţi face, dar vreau să continuaţi să mergeţi să vorbiţi cu oamenii. Nu sunteţi parlamentari pe persoană fizică. Nu uitaţi încărcătura din campanie, nu uitaţi speranţele pe care oamenii le-au pus în voi şi în noi toţi. De asemenea, nu voi mai susţine niciodată vreun act normativ sau legislativ prin care să se adopte beneficii sau alte avantaje speciale pentru cei aleşi. Niciodată. Oamenii – întâi, pentru ei lucrăm, după ce o să fim în stare să ridicăm nivelul de trai în România sigur, fiind şi noi cetăţeni români, atunci putem să ne gândim şi la noi. Eu am făcut un gest pe care mi l-am asumat cu mai mult timp înainte – mi-am dat demisia din Parlament. (…) O să ne gândim dacă această lege poate fi modificată”, a subliniat Liviu Dragnea

Tag-uri:
PSD, Liviu Dragnea, Parlament, Camera Deputaților

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MESAJUL lui Liviu Dragnea pentru parlamentari: “Să nu plecaţi prin nu ştiu ce ţări exotice la schimb de experienţă”.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/dragnea-secundatvro-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/dragnea-secundatvro-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Carmen Vintilă | marţi, 20 decembrie 2016 | 1 Comentarii | 27 Vizualizari <!-- --> Liviu Dragnea Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a...

Preluat de la EVZ