Autor:
Andrei Robert
|
marţi, 20 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 223 Vizualizari

<!–

–>

Medicul Burnei va putea profesa în orice altă unitate medicală, cu excepția spitalului Marie Curie. Judecătorii de la Curtea de Apel București au decis scoaterea medicului Gheorghe Burnei din arest la domiciliu și plasarea lui sub control judiciar. De cealaltă parte, procurorii au solicitat ca acesta să fie arestat preventiv, însă cererea lor a fost respinsă.

 Pe perioada controlului judiciar, Gheorghe Burnei nu are voie să părăsească ţara, decât cu încuviinţare prealabilă. Totodată, el nu are voie să îşi exercite profesia sau să desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit faptele, respectiv în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe de Copii Marie Curie. Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

La ieșire din sală, avocatul medicului Burnei, Cristian Ene, a declarat în fața presei: ” Sunt peste 20 de mii de operații în care pacienții au fost foarte mulțumiți, dar de asemenea pot apărea și incidente postoperatorii. Mai este o situație, trebuie să fim cu toții corecți și societatea românească trebuie să înțeleagă că mentalitatea de a dărui o cafea sau o icoană unui medic, iar medicul să le ia, poate duce la acuzația de luare de mită.

Trebuie să se schimbe această mentalitate, nici pacientul să nu mai ofere. Nu a făcut experimente pe niciun pacient. A tratat”.

Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei, de la Spitalul „Marie Curie” este, din 11 decembrie, în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat că, în perioada 26 octombrie – 24 noiembrie, ar fi luat de 15 ori mită de la părinţii unor copii internaţi la Spitalul “Marie Curie”, pe care i-a operat sau doar i-a consultat,  sumele primite fiind între 50 de lei şi 1.350 de euro.Anchetatorii susţin că profesorul Gheorghe Burnei îi obliga pe părinţii copiilor operaţi de el să cumpere proteze de la firma Argonmed, care în schimb îi plătea vacanţele cu familia în străinătate şi deplasările la congrese. Burnei folosea atât proteze omologate, cât şi dispozitive medicale pe care le folosea în experimente pe copii, ce erau confecţionate artizanal de cunoştinţe ale medicului de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică si Tehnica Masurării, potrivit procurorilor. Nu există, însă, nici o comisie de specialitate ca să confirme cele susținute de procurori în prima fază a anchetei. EVZ a prezentat documente prin care materialul folosit de medicul Burnei în cazul fetei de la care a pornit scandalul era omologat de Ministerul Sănătății în 1998, anul în care s-a efectuat operația.

Tag-uri:
Medicul Gheorghe, Gheorghe Burnei, Marie Curie, Institutul Na, Tehnica Masurării, Medicul Burnei

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicul Burnei a fost plasat sub control judiciar. Avocat: “20.000 de pacienți au fost mulțumiți”.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/button-share-22.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/button-share-22-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Autor: Andrei Robert | marţi, 20 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 223 Vizualizari <!-- --> Medicul Burnei va putea profesa în orice...

Preluat de la EVZ