Autor:
Iasmina Ardelean
|
marţi, 20 decembrie 2016 | 3 Comentarii
| 363 Vizualizari

<!–

–>

Liviu Dragnea

Toate mandatele deputaţilor de Teleorman, inclusiv cel al lui Liviu Dragnea, contestat de reprezentanţii PNL, au fost validate astăzi.

Toate mandatele deputaţilor de Teleorman, inclusiv cel al lui Liviu Dragnea, contestat de reprezentanţii PNL, au fost validate marţi de subcomisia special constituită, anunţă agerpres.ro.

“Subcomisia noastră a validat toate mandatele care au fost prezentate din circumscripţiile pe care le-am avut repartizate. Un punct deosebit a fost solicitarea reprezentantei grupului PNL, Valeria Schelean, care a propus invalidarea mandatului domnului Dragnea invocând articolul 7 alineatul 3. Evident că ne-am expus fiecare punctul de vedere, eu am spus că articolul 7, alineatul 3 se referă la săvârşirea de infracţiuni legate de derularea procesului electoral. După cum ştiţi, cazul respectiv se referea la referendum. Referendumul nu este un proces electoral şi prin urmare nefiind un proces electoral articolul 7, alineatul 3 nu este opozabil acestui caz. Electoral înseamnă referitor la alegeri sau la alegători, în legătură cu alegerile. Referendumul este consultarea directă a cetăţenilor, nu este un proces electoral. E adevărat că există voturi şi într-o parte şi în alta, dar voturile la referendum nu sunt voturi electorale, sunt voturi de decizie, în cazul referendumului decizional, în cazul referendumului consultativ este exprimarea directă a voinţei cetăţenilor, nu este un proces electoral”, a explicat deputatul PSD Eugen Nicolicea.

Deputatul PNL Valeria Schelean a afirmat că a propus invalidarea mandatului liderului PSD. “Am propus invalidarea mandatului de deputat al domnului Dragnea, raportat la prevederile articolului 7, alineatul 3 din Regulamentul Camerei Deputaţilor. Propunerea a fost supusă la vot, nu a întrunit numărul necesar de voturi, fiind doar un vot ‘pentru’ şi două ‘împotrivă'”, a declarat Schelean. Ea a adăugat că din textul regulamentului reiese necesitatea existenţei unei condamnări definitive.

Întregul scandal vine după ce presa a semnalat faptul că în Regulamentul Camerei Deputaților este prevăzut faptul că un om condamnat pentru fraude electorale nu poate primit mandatul de deputat.

Tag-uri:
Dragnea, Liviu Dragnea, mandat, parlamentar, validare, PNL, surse, Curtea Constituţională, deputat, Camera Deputaţilor, arbitraj, liberali, şansă, scandal, fraudă, condamnare, fraudă electorală

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MANDATUL de parlamentar al lui Liviu Dragnea A FOST VALIDAT.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/07-dragnea-nd_1-465x390-5.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/07-dragnea-nd_1-465x390-5-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Iasmina Ardelean | marţi, 20 decembrie 2016 | 3 Comentarii | 363 Vizualizari <!-- --> Liviu Dragnea Toate mandatele deputaţilor de Teleorman, inclusiv...

Preluat de la EVZ