loading…

Reglementatorii antitrust din Uniunea Europeană (UE) au acuzat Facebook că a furnizat informații înșelătoare în timpul procesului de preluare a WhatsApp, compania putându-se confrunta cu o amendă de 1% din cifra de afaceri, potrivit Reuters.

Reclamațiile trimise către Facebook nu vor avea impact asupra aprobării fuziunii în valoare de 22 de miliarde de dolari, potrivit unei declarații a Comisiei Europene publicate astăzi, potrivit Mediafax.

Problema vizează schimbarea politicii private a WhatsApp din august potrivit căreia ar împărtăși câteva numere de telefon ale utilizatorilor cu Facebook, declanșând investigații din partea a numeroase autorități de protecție a datelor din Uniunea Europeană.

Comisia susține că Facebook viza în notificările achiziției că nu ar fi responsabil procesul de îmbinare a conturilor celor două companii.

„În declarația de azi, Comisia apreciază preliminar că, în ciuda declarației Facebook și a răspunsului din timpul analizei fuziunii, posibilitatea tehnică de a combina ID-urile utilizatorilor Facebook cu ID-urile utilizatorilor WhatsApp exista în 2014”, potrivit Comisiei.

„În această fază, Comisia este îngrijorată că Facebook a trimis intenționat sau din neglijență informații incorecte sau înșelătoare Comisiei, încălcând reglementările de fuziune ale Uniunii Europene”, potrivit declarației.

Facebook trebuie să răspundă până pe 31 ianuarie. Dacă afirmațiile Comisiei sunt confirmate, aceasta poate amenda companie cu 1% din cifra de afaceri.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/facebook-risca-o-amenda-uriasa-din-partea-uniunii-europene-dupa-preluarea-whatsapp-33765.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/facebook-risca-o-amenda-uriasa-din-partea-uniunii-europene-dupa-preluarea-whatsapp-33765-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv