loading…

Un grup de experți ruși se va deplasa astăzi în Turcia pentru a ancheta, împreună cu omologii turci, asasinarea ambasadorului rus la Ankara, Andrei Karlov, a anunțat luni noaptea ministrul de externe rus, Serghei Lavrov.

‘S-a ajuns la un acord potrivit căruia ancheta va fi comună’, a declarat șeful diplomației ruse la postul de televiziune Rossia-24, adăugând că ‘important este să se afle cine se află în spatele acestei crime’, potrivit Agepres.

Lavrov a mai apreciat că obiectivul organizatorilor asasinării ambasadorului rus a fost ‘să submineze procesul de normalizare a relațiilor dintre Rusia și Turcia cu scopul de a împiedica lupta eficientă împotriva terorismului în Siria’.

Șeful diplomației ruse și-a exprimat convingerea că la reuniunea de astăzi de la Moscova, cu omologii săi turc, Mevlut Cavusoglu, și iranian, Mohamad Yavad Zarif, vor fi adoptate măsuri care ‘vor face imposibilă fructificarea planurilor celor care au organizat și comis această crimă’.

La rândul său, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat luni seară că ‘răspunsul la asasinarea ambasadorului rus în Turcia va fi consolidarea luptei împotriva terorismului’.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/experti-rusi-vor-merge-la-ankara-pentru-a-ancheta-asasinarea-ambasadorului-karlov-33742.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/experti-rusi-vor-merge-la-ankara-pentru-a-ancheta-asasinarea-ambasadorului-karlov-33742-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv