loading…

Potrivit cursului oficial făcut public de BNR, dolarul a atins un nou maxim istoric, micșorând diferența față de euro.Astfel, dolarul american a fost cotat astăzi la 4,3502 lei, în vreme ce moneda unică europeană a atins 4,5194 lei.

Pentru România, un dolar mai puternic înseamnă scumpirea carburanților. „Majorările de prețuri nu vor apărea imediat. Însă dolarul intră în calculul combustibililor pe piața internă. Iar această scumpire se duce pe orizontală și în alte zone. Pentru cei care au credite în dolari, dar care nu cred că sunt foarte multe, efectul este unul negativ. Cei care au însă economii în dolari au de câștigat. De asemenea, au de câștigat cei care exportă mărfuri în afara Europei, cu prețuri stabilite în dolari. Din păcate, cei mai mulți dintre acești exportatori vând materie primă și nu produse cu valoare adăugată mare. Pe de altă parte, produsele importate din China se vor scumpi”, a declarat Claudiu Cazacu, analist-șef al sucursalei din România a Casei de brokeraj X-Trade Brokers, potrivit Mediafax.

Acesta anticipează că în următoarele săptămâni dolarul american va ajunge la paritate cu moneda unică europeană.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/dolarul-in-continua-crestere-in-raport-cu-leul-un-nou-maxim-istoric-astazi-33760.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/dolarul-in-continua-crestere-in-raport-cu-leul-un-nou-maxim-istoric-astazi-33760-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv