Autor:
Melania Stoica
|
marţi, 20 decembrie 2016 | 0 Comentarii
| 38 Vizualizari

<!–

–>

Cozmin Guşă

Cozmin Guşă, co-proprietar la Realitatea TV, a făcut dezvăluiri despre viitorul PNL-ului pe scena politică românească şi a dat vina pe Victor Ponta pentru retragerea de pe scena politică şi de la şefia PNL a lui Antonescu, pe motiv că fostul premier l-ar fi “tras pe sfoară”, informează psnews.ro.

Consultantul politic a mai spus că singura persoană care ar putea să-l convingă pe Crin Antonescu să preia şefia PNL ar fi preşedintele României, Klaus Iohannis.

„În momentul în care Crin Antonescu s-a retras de la șefia PNL și din prim-planul vieții politice, eu am spus public că nu ar trebui să se retragă, pentru că nu apucase să-și joace jocul politic până la capăt, pentru că, într-o foarte mare măsură, plecarea lui s-a datorat unei enervări provocate de faptul că și-a dat seama că cineva care i-ar fi putut fi partener (gen Victor Ponta) l-a tras pe sfoară, pentru că foarte mulți dintre colegii săi au fost nerecunoscători și astea-s dezamăgiri. Dar un om politic de forță, cum este Antonescu, ar fi trebuit să treacă peste treburile astea. Oricum: cred că și pauza i-a făcut bine, iar astăzi, dacă vorbim și ne uităm la ce dezastru este în PNL, ne dăm seama că cineva ca și Crin Antonescu i-ar fi mai mult decât necesar partidului, dar eu nu văd să aibă mijloace să-l convingă. Adică nu văd oameni cu putere de convingerea asupra lui în PNL. Poate o singură persoană, dacă ar fi să-l convingă, ar putea. Nu e decât o singură persoană, dar chiar și acolo am îndoieli. Iar acea persoană este Klaus Iohannis”, a explicat Gușă.

Cozmin Guşă a mai explicat că este necesară întoarcerea lui Antonescu la şefia PNL, în caz contrar dreapta ar rămâne fără un oponent solid față de Traian Băsescu, proaspăt revenit în Parlament după 16 ani de la încheierea mandatului anterior.

„De la întâlnirea cu pricina care a ajuns la presă, chiar m-a sunat (Antonescu – n.r.) și am vorbit cu el (eu eram plecat din București), dar n-am discutat asemenea subiecte. Au fost schimburi amicale de opinii, glume, ca între doi oameni care se cunosc bine și n-au vorbit de mult. Deci nu i-am dat un sfat lui Crin Antonescu legat de asta, dar acum, dacă tu m-ai întrebat, pot să spun public că: 1. PNL-ul, fără o persoană de talia lui Crin Antonescu, se scufundă încet și sigur; și 2. Crin Antonescu este cea mai bună unealtă (în sensul bun, solid al cuvântului) pentru ca Traian Băsescu să aibă influență cât mai mică în Parlament și pe partea dreaptă. Pentru că PNL-ul nu are astăzi un om care să-i facă opoziție lui Băsescu de pe partea dreaptă”, a punctat Gușă. 

Tag-uri:
Cozmin Gusa, pnl, crin antonescu, klaus iohannis, victor ponta, traian basescu, dreapta, partide politice

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cozmin Guşă, dezvăluiri despre viitorul PNL-ului: “PNL-ul, fără o persoană de talia lui Crin Antonescu, se scufundă încet și sigur”.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/cozmin-gusa-11114100-63498000-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/cozmin-gusa-11114100-63498000-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Melania Stoica | marţi, 20 decembrie 2016 | 0 Comentarii | 38 Vizualizari <!-- --> Cozmin Guşă Cozmin Guşă, co-proprietar la Realitatea TV,...

Preluat de la EVZ