loading…

China a returnat sonda subacvatică pe care Marina chineză a confiscat-o săptămâna trecută Marinei americane (US Navy), a anunțat Pentagonul. 

Într-un comunicat emis luni seara târziu, Peter Cook, un purtător de cuvânt al Pentagonului, anunță că vasul aparținând Marinei chineze care a confiscat drona a înapoiat-o în apropiere de locul în care a luat-o.

Incidentul a avut loc în Marea Chinei de Sud, în apropiere de Filipine.

Peter Cook anunță că Washingtonul va continua să ancheteze incidentul.

El a declarat luni că oficiali americani și chinezi, inclusiv oficiali militari de rang înalt, lucrau la stabilirea detaliilor logistice ale returnării, potrivit digi24.ro.

Statele Unite afirmă că drona era operată de contractori civili care colectau date științifice neclasificate în apele internaționale.

Oficiali americani spun că o navă care nu este de luptă recupera două drone în momentul când s-a apropiat o navă chineză care a lansat o barcă la apă și a confiscat una dintre drone.

Pe de altă parte, Ministerul chinez al Apărării a anunțat marți că a înapoit dispozitivul, relatează Reuters

„În urma unor consultări amicale între părțile chineză și americană, transferul dronei submarine americane au avut loc fără probleme în apele respective ale Mării Chinei de Sud, la prânz, pe 20 decembrie”, a anunțat ministerul într-un scurt comunicat.

Ministerul chinez al Apărării nu face alte precizări.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/china-a-predat-americanilor-drona-capturata-in-marea-chinei-de-sud-33740.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/china-a-predat-americanilor-drona-capturata-in-marea-chinei-de-sud-33740-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv