loading…

Ucraina l-a chemat pentru consultări, astăzi, pe ambasadorul ucrainean de la Chișinău, în contextul în care Igor Dodon, plasat pe primul loc în scrutinul prezidențial din Republica Moldova, a declarat recent că fosta regiune ucraineană Crimeea aparține Rusiei.

Ambasadorul ucrainean în Republica Moldova, Ivan Hnatișin, a fost chemat la Kiev, luni, pentru consultări, a anunțat Sviatoslav Țegolko, secretarul Cancelariei prezidențiale a Ucrainei.

“Informare importantă: ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova a fost convocat la Kiev pentru consultări”, a transmis Țegolko, citat de Interfax Ucraina, fără a oferi detalii.

Candidatul prorus Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor (PSRM), a obținut 48,22% din voturi în scrutinul prezidențial din Republica Moldova, urmând să se confrunte în turul doi cu Maia Sandu, un candidat considerat proeuropean.

În cursul dezbaterilor electorale, Igor Dodon a afirmat că regiunea Crimeea aparține Rusiei. Regiunea ucraineană a fost anexată de Rusia în anul 2014.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/ucraina-retrage-temporar-ambasadorul-din-r-moldova-dupa-declaratiile-lui-igor-dodon-despre-crimeea-30969.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/ucraina-retrage-temporar-ambasadorul-din-r-moldova-dupa-declaratiile-lui-igor-dodon-despre-crimeea-30969-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv