loading…

Negocierile Federației Sanitas cu Ministerul Sănătății au eșuat, confederația anunțând că greva generală va continua chiar dacă Ministerul Sănătății a anunțat că o va contesta în instanță, potrivit Sanitas.

“Inflexibilitatea manifestată reflectă de fapt lipsa de interes a guvernanților pentru a găsi soluții fiabile la solicitările SANITAS. Toate nemulțumirile transmise astăzi de către oamenii din Sănătate au rămas fără răspuns. Mai mult, la întâlnirea de lucru a comisiilor reunite de Buget, Finanțe, Bănci – Muncă și Protecție Socială din cadrul Camerei Deputaților, reprezentanții guvernului tehnocrat au respins categoric toate amendamentele privind OUG nr. 20/2016 depuse de reprezentanții SANITAS și au declarat că greva generală declanșată de SANITAS este ilegală”, potrivit unui comunicat de presă al Confederației Sanitas.

Sindicaliștii le transmit “domnilor tehnocrați” că doar justiția se poate pronunța asupra legalității grevei generale, scrie Mediafax.

RECOMANDARE – Federația Sanitas declanșează greva generală. Peste 80.000 de cadre medicale își cer drepturile – VIDEO

“Greva generală va continua și facem un apel către toți colegii să nu se lase intimidați și să nu uite că «Împreună suntem mai puternici !»”, potrivit documentului citat.

Ministerul Sănătății a anunțat, luni, că va contesta în instanță greva inițiată de Sanitas.

“Potrivit legii, conflictul colectiv de muncă se poate declanșa în următoarele trei situații clare, Federația SANITAS nefiind în niciuna dintre acestea: angajatorul sau organizația patronală refuză să înceapă negocierea unui contract ori acord colectiv de muncă, în condițiile în care nu are încheiat un astfel de contract ori cel anterior a încetat, angajatorul/organizația patronală nu acceptă revendicările salariaților (în procesul negocierii contractului colectiv), părțile nu ajung la o înțelegere privind încheierea unui contract sau acord colectiv de muncă până la data stabilită de comun acord pentru finalizarea negocierilor. (…) Guvernul, prin Ministerul Sănătății, se va adresa instanței de judecată competente pentru a constata legalitatea sau nelegalitatea grevei”, se mai precizează în comunicatul de presă al Ministerului Sănătății”, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

În jur de 80.000 de cadre medicale dar și personalul tehnic (TESA), membri ai sindicatului Sanitas au declanșat greva generală.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/sanitas-anunta-ca-negocierile-cu-ministerul-sanatatii-au-esuat-si-ca-greva-generala-continua-30974.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/sanitas-anunta-ca-negocierile-cu-ministerul-sanatatii-au-esuat-si-ca-greva-generala-continua-30974-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv