loading…

Mai multe mișcări telurice de magnitudine de până la 4,2 grade pe Richter s-au înregistrat în cursul nopții în centrul Italiei care a fost afectată ieri de un seism de 6,5, grade, cel mai puternic în această țară din 1980, relatează luni EFE.

Un seism de mică intensitate s-a produs în Perugia la ora locală 03:27 (02:27 GMT), potrivit Institutului Italian de Seismologie și Vulcanologie, care a înregistrat numeroase replici mai mici. Rieti, Macerata și Ascoli Piceno au fost zonele unde s-au produs cele mai multe replici de mică intensitate, în condițiile în care numeroși localnici din Umbria și Marche au fost instalați în adăposturi, scrie Agerpres.

Se estimează că aproximativ 40.000 de persoane au fost evacuate din casele lor care au suferit pagube, sau din motive de precauție și transferate în tabere, în stabilimente hoteliere de pe coasta Adriaticii sau în alte locații. La primele ore ale zilei au fost reluate operațiunile pentru a facilita viabilitatea regiunii afectate de seism și pentru a oferi ajutor miilor de persoane care au rămas fără acoperiș.

Seismul de ieri a avut o magnitudine de 6,5 grade și a fost resimțit inclusiv la Roma, unde pereții clădirilor s-au zguduit timp de mai multe secunde. Noul seism al cărui epicentru a fost situat în centrul Italiei, la șase kilometri nord de Norcia, (Perugia), s-a produs la câteva zile după alte două cutremure cu magnitudinea de 5,6 și 6,1 grade înregistrate în centrul Italiei. Agenția de protecție civilă din Italia a anunțat că nu există decese: 20 de persoane au fost rănite, dintre care unele destul de grav, dar fără ca viața să le fie pusă în pericol.

La Roma se prevede astăzi organizarea unei reuniuni extraordinare de urgență pentru a stabili măsurile menite să facă față consecințelor cutremurului și a verifica starea clădirilor după ce s-a decis ca școlile să rămână închise în cursul zilei.

Unele monumente ale capitalei au fost afectate de cutremurul de duminică, precum Bazilica San Pietro care a fost închisă după apariția unor fisuri și a unor desprinderi, sau Biserica Sant’Ivo alla Sapienza, închisă de asemenea după prezența unor fisuri.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/pamantul-se-cutremura-in-continuare-in-centrul-italiei-30939.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/pamantul-se-cutremura-in-continuare-in-centrul-italiei-30939-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv