Autor:
Magda Spiridon
| luni, 31 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 41 Vizualizari

<!–

–>

Relu Fenechiu

Fostul ministrul al Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA într-un nou dosar, fiind acuzat de trafic de influență și spălare de bani. În prezent, Fenechiu se află după gratii, unde-și ispășește pedeapsa de cinci ani primită în ”Dosarul Transformatorul”.

Fostul lider al liberarilor ieșeni, Relu Fenechiu, este acuzat de procurorii DNA că, în perioada 2008-2014, ar fi primit 4.300.000 de euro de la reprezentanții unei societăți comerciale pentru a asigura finanțarea de către Ministerul Educației Naționale a etapei a V-a a Programului „Sistem Educațional Informatizat” (SEI), atribuirea contractului către firma respectivă și derularea acestuia în bune condiții. ”Concret, sprijinul acordat de suspectul Fenechiu Relu s-a materializat prin intervenția sa la persoane cu funcții de conducere din cadrul Ministerul Educației Naționale, asupra cărora avea influență la acel moment. O parte din suma de bani pretinsă, respectiv 2.500.000 euro, a fost remisă în numerar suspectului, în două tranșe, printr-un intermediar”, sea arată într-un comunicat al DNA.

Anchetatorii mai arată că, pentru a ascunde adevărata natură a provenienței circuitul financiar al sumelor de bani și beneficiarul real al acestora, Relu Fenechiu ar fi solicitat ca restul banilor să fie virați în conturile a două societăți comerciale în baza unor contracte de consultanță ce atestau operațiuni comerciale fictive. Procurorii DNA spun că semnatarii documentelor nu au avut cunoștință de înțelegerea dintre Fenechiu și reprezentanții societății beneficiare a contractului anterior menționat, întocmind actele la solicitarea acestuia din urmă. Acesta este cel de-al treilea dosar al lui Relu Fenechiu.

În ”Dosarul Transformatorul” a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare, iar în al doilea, în care este acuzat că ar fi primit 900.000 de euro de la o firmă de sofware, pentru a-i facilita încheierea unor contracte, Fenechiu a încheiat un acord de vinovăție cu procurorii și a cerut 3 ani și 10 luni de închisoare.
 

Tag-uri:
Relu Fenechiu

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului După ce și-a negociat pedeapsa cu procurorii într-un dosar, Relu Fenechiu este acuzat în alt dosar că ar fi primit o mită de 4 milioane de euro.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/08-fenechiu-agerpres-6956929-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/08-fenechiu-agerpres-6956929-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEvenimente
Autor: Magda Spiridon | luni, 31 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 41 Vizualizari <!-- --> Relu Fenechiu Fostul ministrul al Transporturilor, Relu Fenechiu,...

Preluat de la EVZ