Autor:
Vlad Teodorescu
| duminică, 30 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 19 Vizualizari

<!–

–>

În primele patru ore de la deschiderea secţiilor de votare, pentru alegerea președintelui Republicii Moldova, peste 635 de mii de cetățeni şi-au exercitat dreptul la vot, ceea ce reprezintă 22, 07%. Informaţiile sunt prezentate de către președinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu.

UPDATE ora 12,00. – În primele patru ore de la deschiderea secţiilor de votare, pentru alegerea președintelui Republicii Moldova, peste 635 de mii de cetățeni şi-au exercitat dreptul la vot, ceea ce reprezintă 22, 07%. Informaţiile sunt prezentate de către președinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu.

Russu a mai spus că toate secţiile de votare din ţară ( în total 1981 de secţii – n.r.) s-au deschis fără incidente. Sunt create toate condiţiile pentru ca cetăţenii să poată vota.

Mai mult dintre jumătate de alegători sunt femei.

Cei mai mulţi dintre alegători sunt persoane cu vârstele cuprinse între 56 şi 70 de ani, iar cei mai puţini sunt tinerii de 18-25 de ani.

Secţiile de votare sunt deschise până la ora 21.00.

UPDATE ora 11.00 – Către ora 11.00, la urnele de vot s-au prezentat aproape 476 de mii de alegători. Cei mai activi sunt alegătorii din circumscripţia Donduşeni – peste 12,54 % din aceştia au votat, iar cea mai scăzută rată de participare se atestă în UTA Găgăuzia – 7,19 %.

Preşedinta CEC, Alina Russu, a comunicat jurnaliştilor că localitatea cu cei mai activi alegători este Pocrovca din Donduşeni – 41%, iar cu cei mai pasivi e Tătăreşti, raionul Străşeni – aproape 3%. Alina Russu a menţionat că până în prezent nu au fost înregistrate încălcări, iar toate secţiile activează în regim normal. Referindu-se la cutremurul din Italia, produs în această dimineaţă, preşedinta CEC a notat că activitatea secţiilor de votarea din această zonă nu a fost perturbată.

La fel, până la această oră la CEC nu au fost depuse contestaţii privind acţiunile concurenţilor electorali sau privind hotărârile sau acţiunile organelor electorale inferioare. 

Tag-uri:
alegeri prezindentiale, republica moldova, prezenta, vot, sectii de votare, presedinte, comisia centrala electorala, CEC, alina russu

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului UPDATE. R. MOLDOVA – ALEGERI PREZIDENŢIALE 2016 – Peste 635 de mii de moldoveni și-au votat presedintele, până la ora 12:00. până la această oră la CEC nu au fost depuse contestaţii privind acţiunile concurenţilor electorali.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/votare-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/votare-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Vlad Teodorescu | duminică, 30 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 19 Vizualizari <!-- --> În primele patru ore de la deschiderea...

Preluat de la EVZ