Autor:
Cezar Ionescu
| duminică, 30 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 18 Vizualizari

<!–

–>

Foto: blogprinvizor.ro

Mao Zedong, liderul Republicii Populare Chineze a ordonat, în 1958, să fie omorâte toate vrăbiile, pe motiv că mănâncă foarte multe cereale.

El considera că vrăbiile ar fi stat în calea dezvoltării economice a statului. În urătorii trei ani după 1958, 45 de milioane de oameni au decedat din cauza foametei, a proastei gestionări a dezastrelor naturale şi a terorii statului.

Mao Zedong a iniţiat Campania Patru Dăunători, uciderea vrăbiilor fiind un obiectiv important al acesteia. Campaniile masive aveau ca scop susţinerea implementării unui stil de viaţă mult mai favorabil şi mai calitativ.

Oamenii trebuiau să ia parte la această campanie, astfel că foloseau tamburine ce făceau gălăgie pentru a înlătura vrăbiile, şi le forţau să zboare până când mureau de epuizare.

Nu există informaţii cu privire la numărul vrăbiilor din China de la acea dată, dar se presupune că acesta ar fi fost în jur de 600.000.000, iar sute de milioane au fost ucise, lucru care a cauzat o problemă gravă ce a marcat următorul an, şi anume creşterea numărului de insecte ce afectau culturile. Vrăbiile consumă astfel de insecte, precum lăcustele, dar în momentul în care acestea au fost ucise, numărul lăcustelor  a crescut, acestea distrugând efectiv aproape toate culturile. Astfel, producţia de cereale din unele zone rurale a scăzut drastic şi foametea a luat amploare, estimându-se că numărul victimelor s-a ridicat la 78 de milioane.

Cu toate acestea, Marea Foamete a rămas un subiect tabu în China în cei 50 de ani ce au urmat acesteia, iar efectele acesteia au fost îngrozitoare: oamenii au început să se mănânce între ei, părinţii îşi mâncau proprii copii, copiii îşi mâncau proprii părinţi. În aceste condiţii, Mao a ordonat stoparea campaniei de ucidere a vrăbiilor, acestea fiind înlocuite cu puricii în această campanie împotriva dăunătorilor. Însă, cu toate acestea, producţia a putut fi cu greu îmbunătăţiţă, iar culturile de orez au rămas, în continuare, în declin.  

Jurnalistul chinez, Yang Jisheng, a publicat o carte în care estima că peste 36 de milioane de oameni au decedat în acea perioadă, însă cartea sa a fost interzisă în China.

Surse: descopera.ro, thevintagenews.com

Tag-uri:
Mao Zedong, Campania Patru, Marea Foamete, Yang Jisheng, masacru, istorie, moarte, vrabie, China, jurnalist, carte, deces, milioane, dezvoltare economica

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unul dintre cele mai MARI MASACRE DIN ISTORIE. Cine este BESTIA CARE A ORDONAT ACEST LUCRU.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/vrabie1-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/vrabie1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Autor: Cezar Ionescu | duminică, 30 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 18 Vizualizari <!-- --> Foto: blogprinvizor.ro Mao Zedong, liderul Republicii Populare Chineze...

Preluat de la EVZ