loading…

Aeronava Airbus A310 -TAROM (YR-LCA) a operat sâmbătă ultimul său zbor comercial (Madrid-București), după aproape 24 de ani de la primul zbor. Botezat „Transilvania”, avionul a ajuns în flota TAROM pe 17 decembrie 1992.

Până în 2003, avioanele A310 au fost utilizate pe curse spre Bangkok, Beijing, New York, Singapore, Montreal, dar și spre destinații europene. După renunțarea la destinațiile transatlantice, aeronavele Aibus din flota TAROM au continuat să fie folosite pentru destinații europene și nu numai, cum ar fi Madrid, Dubai sau Tel Aviv, scrie Mediafax.

Aeronava „Transilvaia”, cu 209 locuri disponibile, a purtat către cele mai diverse destinații, președinți de stat, membri de guvern, echipa olimpică și multe alte personalități naționale și internaționale.

‘Istoria și tradiția care stau în spatele brandului au consacrat numele TAROM și sunt la fel de importante pentru noi ca și modernitatea, evoluția și progresul’, se arată într-un comunicat al companiei aeriene de stat.

Retragerea aeronavei din flota TAROM a fost marcată printr-un eveniment desfășurat la Salonul Oficial al Aeroportului Otopeni, unde a fost întâmpinată de foști piloți și însoțitori de bord ai companiei care au operat această aeronavă, după ce a trecut pe sub tradiționalele tunuri cu apă. Tradiția spune că la primul zbor, ca și la ultimul, avioanele trec pe sub jeturi de apă, marcând astfel intrarea, respectiv ieșirea din serviciu.

Tarom a cumpărat, în 1992, trei avioane A310, botezate „Muntenia”, „Moldova” și „Transilvania”, pe care le-a folosit în special pentru cursele pe rute cu distanțe lungi, cum ar fi Bangkok, Beijing, New York, Singapore sau Montreal.

În 1995, avionul „Muntenia” s-a prăbușit la Balotești, la câteva minute după decolare. Al doilea aparat din lotul 1992, „Moldova”, a ieșit din uz în data de 12 septembrie.

TAROM rămâne acum cu o flotă de 22 de avioane formată din trei mărci diferite – Airbus, ATR și Boeing – cu o medie de vârstă de peste 15 ani.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/tarom-a-renuntat-la-ultimul-avion-airbus-a310-din-lotul-cumparat-in-1992-30921.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/tarom-a-renuntat-la-ultimul-avion-airbus-a310-din-lotul-cumparat-in-1992-30921-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv