Autor:
Laura Ionescu
| duminică, 30 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 43 Vizualizari

<!–

–>

MasterCard va lansa, în 2017, la nivel mondial o soluţie de plată prin identificare facială, iar această modalitate de plată ar putea fi posibilă şi în Romania, a declarat Mihaela Ciupală, account manager, MasterCard România, transmite Agerpres.

Ea a explicat că MasterCard a dezvoltat o tehnologie denumită Identity Check Mobile, o metodă de autentificare biometrică a plăţilor online. Astfel, în loc să ţinem minte o parolă, folosim fie amprenta digitală, fie recunoaşterea facială pentru a autentifica plata. Această tehnologie a început să fie testată în 2015 în SUA şi Olanda, iar în 2016 a fost implementată şi în alte 12 state din Europa, urmând ca din 2017 să fie lansată la nivel global. 

Reprezentanta companiei a explicat şi cum funcţionează acest “Identity check”: prin intermediul unei aplicaţii de pe telefonul mobil, prin care utilizatorul îşi creează un cont iniţial, se înregistrează, iar ulterior, când este într-o pagină de plată şi trebuie să o autorizeze, va apăsa butonul de identity chek şi un “popup” îi va apărea pe ecranul telefonului mobil. Apoi, utilizatorul va activa aplicaţia respectivă şi, în funcţie de metoda de autentificare aleasă, fie amprentă digitală, fie selfie, se va deschide camera. 

“În cazul în care este vorba de selfie, este necesar ca utilizatorul să clipească în momentul plăţii, ca să nu poată fi folosită o poză statică pentru autentificarea plăţii”, a explicat Mihaela Ciupală. 

Românii încă preferă plăţile în numerar

Potrivit companiei, ţara noastră se află printre ultimele locuri din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul de carduri pe cap de locuitor, cu 0,75 carduri pe cap de locuitor, faţă de 1,1 carduri în Bulgaria. Totodată, România are 14 plăţi cu cardul pe cap de locuitor, faţă de 11 în Bulgaria, 44 în Ungaria, aproape 60 în Cehia, 70 în Polonia sau aproape 300 de tranzacţii pe cap de locuitor în ţările nordice. “Suntem foarte, foarte departe de a câştiga lupta cu numerarul… În continuare, numerarul este rege în România, în condiţiile în care undeva între 91-92% din plăţile făcute de români sunt cu numerar” a declarat Cosmin Vladimirescu, general manager MasterCard România. 

Cu toate acestea tranzacţiile cu cardul cresc rapid în România. Datele BNR arată că la sfârşitul trimestrului al doilea 2016, comparativ cu perioada similară a anului trecut, numărul tranzacţiilor cu cardul a crescut cu 24%, iar volumele retrase de la ATM s-au mărit cu 14,6%. “Plăţile cu cardul cresc într-un ritm mai rapid decât retragerile de numerar, însă diferenţa dintre cele două este încă semnificativă, plăţile cu cardul ajung la doar 23% din totalul tranzacţiilor pe carduri, în iunie 2016, restul de 77% reprezintă retrageri de numerar”, a mai spus Cosmin Vladimirescu. 

Tag-uri:
plata, selfie, plata cu cardul, mastercard, plati online, bnr

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PLATA PRIN SELFIE ar putea fi posibilă şi în România din 2017 .

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/telefon-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/telefon-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEconomie
Autor: Laura Ionescu | duminică, 30 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 43 Vizualizari <!-- --> MasterCard va lansa, în 2017, la nivel...

Preluat de la EVZ