Autor:
Andrei Vişan
| duminică, 30 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 1 Vizualizari

<!–

–>

Houdini a murit de Halloween

Marele iluzionist Houdini a spionat pentru serviciile secrete din Statele Unite şi Marea Britanie.
Această informaţie apare în biografia sa scrisă de William Kalush şi Larry Sloman, “The Secret Life of Houdini: The Making of America’s First Superhero”.

Cei doi autori au ajuns la această concluzie după ce au citit un jurnal aparţiâand lui William Melville, un spion britanic, ce-l menţiona la un moment dat pe Houdini. Melville, în timp ce lucra pentru Scotland Yard, la începutul secolului XX, l-a ajutat pe Houdini să devină celebru în Europa ca iluzionist, aranjându-i un contract cu un teatru londonez şi furnizându-i o pereche de cătuşe. În schimbul ajutorului lui Melville, Houdini a fost de acord să spioneze pentru Scotland Yard. Pentru americani, el a monitorizat anarhişti ruşi şi a vânat răufacatori.

Născut Ehrich Weiss, la Budapesta în 1874, fiind fiul unui rabin maghiar, Houdini a ajuns în Statele Unite la vârsta de patru ani.

La început Houdini se specializase pe trucurile cu cărţi de joc. Chiar se autointitulase “Regele Cărţilor”.

Unul dintre numerele cu care a rămas în istoria circului este cel în care, pe hipodromul din Londra, a reuşit să facă să “dispară” un elefant împreună cu dresorul sau. A devenit, cu adevărat, celebru în 1899, dupa o serie de spectacole în care punea la cale evadări spectaculoase din diferite locaţii.

În 1920, dupa ce mama sa a murit, şi-a canalizat energia pentru a demasca falşii clarvazatori şi mediumi. El a fost membru al comitetului American Ştiinţific care oferea un premiu în bani oricarui medium care îşi putea demonstra clar abilităţile paranormale. Pâna la moartea sa, comitetul nu dăduse nici un premiu.

Continuarea pe premium.evz.ro

Premium.evz.ro este platforma cu plată a site-ului „Evenimentul zilei”, cuprinzând o selecție exclusivă de materiale de presă de calitate.

Tag-uri:
houdini, spion, magician, iluzionist, Scotland Yard, Statele Unite, New York, haloween

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului
HOUDINI nu a fost doar un mare MAGICIAN ci şi SPION
.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/harry-houdini-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/harry-houdini-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Autor: Andrei Vişan | duminică, 30 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 1 Vizualizari <!-- --> Houdini a murit de Halloween Marele iluzionist Houdini...

Preluat de la EVZ