Autor:
Iasmina ArdeleanGabriel MihaiSimona Stupar | duminică, 30 octombrie 2016 | 11 Comentarii
| 2043 Vizualizari

<!–

–>

Cutremur în Italia

Un cutremur cu magnitudinea de 6,5 s-a produs, duminică, în centrul Italiei. În urmă cu câteva zile, o altă serie de cutremure a zguduit regiunea. Seisimul s-a produs în centrul Republicii Italiane, între Norcia, Preci și Castel Sant’Angelo sul Nera (Umbria). Ministerul român al Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Roma a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obținerii unor informații cu privire la urmările acestuia, precum şi cu privire la existența unor persoane de cetățenie română afectate de acestea. Până la acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au existat solicitări de asistenţă consulară.

UPDATE ora 12.00

Există mai mulți răniți, dar deocamdată nu sunt informații privind moartea unor persoane în urma acestui cutremur. Mulți localnici au fost evacuați, în urma cutremurelor de săptămâna trecută din zonă.

Seismul a fost resimțit în capitala Italiei, Roma, și până în nord, în Veneția. S-a produs la o adâncime de doar 1,5 km, scrie BBC. Informațiile sunt însă contradictorii pe aceasstă temă, CNN scrie că adâncimea la care s-a produs ar fi de 10 km.

UPDATE ora 11.45

Referitor la cutremurul de azi, produs în centrul Republicii Italiane, între Norcia, Preci și Castel Sant’Angelo sul Nera (Umbria), Ministerul român al Afacerilor Externe precizează că  Ambasada României la Roma a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obținerii unor informații cu privire la urmările acestuia, precum şi cu privire la existența unor persoane de cetățenie română afectate de acestea.

Până la acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au existat solicitări de asistenţă consulară.

Precizăm faptul că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Italia (0039) 06 835 233 58, (0039) 06 835 233 56,  (0039) 06 835 233 52;  (0039) 06 835 233 44 apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau pe numărul de urgenţă al misiunii diplomatice (0039) 345.147.39.35.

Ambasada României la Roma continuă monitorizarea situației, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în caz de necesitate, se arată îântr-un comunicat remis azi presei.

UPDATE: Cel puţin două persoane sunt în stare gravă în urma seismului de suprafaţă. 


UPDATE: Presa din peninsulă transmite că metroul din Roma a fost oprit în urma acestui seim devastator care a fost resimțiț în întreaga Italie.


UPDATE: Prea din Italia relatează că s-au prăbuşit mai multe clădiri. Printre clădirile prăbușite se află și Catedrala din Norcia, care s-a prăbușit în totalitate.


Un seism cu magnitudinea de 6,6 s-a produs duminică în centrul Italiei, regiune deja lovită puternic în urmă cu câteva zile de o serie de alte cutremure, informează digi24.ro.  

Institutul american pentru geofizică USGS estimează că epicentrul cutremurului este situat la 68 de kilometri est-sud-est de Perugia și s-a produs la o adâncime de 108 kilometri.

Seismul a fost resimțit la Roma mai puternic decât cel de la Amatrice, a relatat Sergiu Balaban, jurnalist român aflat în capitala Italiei.  

Potrivit declaraţiilor câtorva români stabiliţi în Italia, cutremurul ar fi durat între 30 de secunde şi un minut. 

Au fost confirmate cinci replici, cea mai mare fiind de 5,1 grade pe scara Richter. 

Tag-uri:
cutremur, seism, Italia, magnitudine, Roma, Perugia, regiune, serie, zguduire, cutremur italia, italia cutremur, international, cladiri prabusite, cladiri prabusite cutremur, italia cutremur dezastru

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CUTREMUR DEVASTATOR ÎN ITALIA. Un seism de 6,5 grade pe scara Richter s-a produs în această dimineaţă. O BISERICĂ S-A PRĂBUŞIT, iar CIRCULAŢIA METROULUI din Roma a fost OPRITĂ | UPDATE.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/1020-465x390-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/1020-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Iasmina Ardelean,  Gabriel Mihai,  Simona Stupar | duminică, 30 octombrie 2016 | 11 Comentarii | 2043 Vizualizari <!-- --> Cutremur în Italia Un cutremur cu...

Preluat de la EVZ