Autor:
Vlad Teodorescu
| duminică, 30 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 148 Vizualizari

<!–

–>

Liderul socialiștilor Igor Dodon

Liderul PAS, Maia Sandu, a declarat, astăzi, la ieșirea de la urne că este necesară o mobilizare cât mai mare la vot a cetățenilor R. Moldova. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat astăzi că viitorul președinte trebuie să fie alături de cei care fac reforme în R. Moldova și să fie un garant al Constituției. El a mai precizat că speră ca viitorul președinte să se apropie de valorile UE. La polul celălalt, Igor Dodon, liderul socialiștilor, a făcut apel și în limba rusă către alegători și a mai spus că speră ca va fi doar un singur tur.

Liderul PAS, Maia Sandu, a declarat, astăzi, la ieșirea de la urne că este necesară o mobilizare cât mai mare la vot a cetățenilor R. Moldova.

„Am votat pentru ca la conducerea R. Moldova să vină oamenii onești și corecți, care să ne reprezinte pe noi, oameni care ne dorim să trăim o viață cu demnitate aici în Republica Moldova. Vreau să le spun tuturor cetățenilor Republicii Moldova să nu le fie frică, să vină astăzi la vot și împreună să facem ordine în R. Moldova. Aceste alegeri sunt extrem de importante, iar noi am demonstrat că oamenii simpli, oamenii cu puține resurse, dar cu bun simț și intenție bună, pot să facă diferența. Haideți să mai facem un pas astăzi și să mergem cu toții la vot și să le demonstrăm hoților și corupților că noi suntem mai puternici, că suntem mai mulți și vom reuși”, a declarat Maia Sandu. 

Ea a fost întrebată și despre relațiile pe care R. Moldova le va dezvolta în plan extern. „Noi suntem pentru relații bune cu toate țările, dar toate aceste relații trebuie să fie construite pe respect reciproc și pe respectul cetățenilor din ambele țări, indiferent că vorbim despre o țară mică, sau o țară mare. Noi toți avem dreptul egale, iar eu voi promova interesele cetățenilor R. Moldova în raport cu toate țările lumii”, a spus Maia Sandu.

Liderul PAS a mai adăugat că viitorul președinte trebuie să promoveze interesele oamenilor care muncesc cinstit, a celor care vor să trăiască în R. Moldova. „Un președinte care să ne unească pe noi pe toți, să nu ne sperie că ne va alunga din această țară. Un președinte care vrea ca această țară să prospere și toți oamenii să se bucure de bunăstare.

Ea mai mai spus că nimeni nu poate lua o decizie mai bună care cetățenii în vederea persoanei care trebuie să-i reprezinte. Maia Sandu i-a îndemnat pe oameni să iasă la vot și vor putea astfel cere președintelui socoteală, în cazul în care nu va face ce promite. „Mergeți la vot!”, a concluzionat Maia Sandu.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat astăzi că viitorul președinte trebuie să fie alături de cei care fac reforme în R. Moldova și să fie un garant al Constituției.

„Președintele să fie un garant al Constituției și să fie parte la reformele pe care și le propune Guvernul și Parlamentul. Autoritățile să accepte alegerile cetățenilor, indiferent de opțiune (…)Un președinte al R. Moldova are anumite competențe să supravegheze activitățile Parlamentului și Guvernul și să determine prin presiunea președintelui să vegheze la bunăstarea cetățenilor”, a declarat Candu

El a mai precizat că speră ca viitorul președinte să se apropie de valorile UE.  

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a declarat astăzi că a venit să voteze împotriva guvernărilor pro-europene din ultimii șapte ani și împotriva oligarhiei.

„Eu cred că astăzi este o zi importantă pentru R. Moldova și cred că va fi un nou început. Am votat împotriva celor care au fost la guvernare în ultimii șapte ani, împotriva oligarhiei. Am venit cu soția în speranța că va fi mai bine. Am votat pentru o Moldova prosperă pentru ca copii noștri să aibă un viitor frumos și că părinții noștrii, pensionarii, să știe că statul are grijă de ei”, a declarat Dodon.

El a făcut apel și în limba rusă către alegători și a mai spus că speră ca va fi doar un singur tur. Mai mult de jumătate din discursul său a fost în limba rusă.

Dodon a mai spus că următorul președinte va fi al tuturor cetățenilor. „Cred că așa și va fi”, a spus acesta.

După ce a intrat într-o altercație la secția votare, candidatul independent, Maia Laguta, a declarat ea speră într-o Moldovă prosperă.

„Eu am votat contra minciunii de 25 de ani. Pentru ca R. Moldova să ridice drapelul pe arena mondială. Ca Moldova să ajungă cel puțin la un nivel ca Norvegia”, a spus Laguta.

Tag-uri:
alegeri prezindentiale, republica moldova, 2016, votat, vot, igor dodon, candidatul socialistilor, candidat, independent, rusa, discurs, maia laguta, andrian candu, liderul socialistilor

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ALEGERI PREZIDENŢIALE ÎN REPUBLICA MOLDOVA. MAIA SANDU: „Am votat pentru ca la conducerea R. Moldova să vină oamenii onești, care să ne reprezinte”. Andrian Candu: „Viitorul președinte să se apropie de valorile UE”.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/dodon-465x390-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/dodon-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Vlad Teodorescu | duminică, 30 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 148 Vizualizari <!-- --> Liderul socialiștilor Igor Dodon Liderul PAS, Maia Sandu,...

Preluat de la EVZ