loading…

Un tânăr de 20 de ani, cetățean american, a fost atacat de un urs în zona Pietrele lui Solomon din Brașov, zonă extrem de circulată de turiști. Este practic dumul pe unde se poate urca pe jos în Poiana Brașov, un drum pe care zilnic merg sute de turiști amatori de drumeții.

Tânărul este un turist american care se afla la plimbare în momentul în care a fost atacat de un urs. Potrivit reprezentantului ISU Brașov, Ciprian Sfreja, un echipaj SMURD s-a deplasat imediat la fața locului. Turistul a fost găsit conștient și a suferit mai multe răni la unul dintre brațe. El a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov și internat pe Secția de Chirurgie Plastică. Potrivit unor surse medicale tânărul este în afara oricărui pericol și a suferit mai multe răni la brațul stâng, scrie adevarul.ro

Atacul de astăzi este al cincilea din acest an la Brașov. În luna iulie, un urs a atacat de două ori în doar trei zile în Cartierul Răcădău. Prima dată a sfâșiat un bărbat de 64 de ani, iar a doua oară a sărit la un turist care se plimba cu câine în zonă. Omul a scăpat, dar câinele care a sărit să îl apere a fost ucis de urs. Autoritățile au cerut aprobare să împuște ursul violent. Au stabilit că ursul are un comportament deviat și că va ataca din nou, astfel că animalu a fost în cele din urmă împușcat.

Alți doi bărbați au fost atacați de urs în zona Bunloc la o distanță de trei săptămâni, probabil de același animal. În 19 iunie, un bărbat de 60 de ani, care culegea ciuperci în zona Dâmbu Morii, din Brașov a fost atacat de un urs. În 28 mai, exact în aceeași zonă, un tânăr de 19 ani a fost atacat și el de un urs. Ambii bărbați au scăpat cu viață și au fost deja externați din spital. 

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/un-turist-american-a-fost-atacat-si-muscat-de-un-urs-30872.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/un-turist-american-a-fost-atacat-si-muscat-de-un-urs-30872-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv