loading…

Ministrul Culturii, Corina Șuteu, a anunțat astăzi că situl Roșia Montană a fost inclus pe lista indicativă a UNESCO, adăugând că acesta este un prim pas către lista, mult mai restrânsă, a Patrimoniului UNESCO.

Corina Șuteu a explicat într-o postare pe Facebook că decizia a fost luată la Paris, la sediul UNESCO, unde în perioada 24 – 26 octombrie a avut loc cea de-a 40-a sesiune de lucru a Comitetului Patrimoniului Mondial, scrie Agerpres.

În ședința din ziua de miercuri, 26 octombrie, plenul a adoptat documentul WHC/16/40.COM/8A, care cuprinde propunerile statelor membre ale organizației pentru obiectivele de inclus în lista indicativă a UNESCO. Printre acestea, a fost adoptată și includerea sitului Roșia Montană, propus de România, pe lista indicativă UNESCO. Precizăm că includerea pe lista indicativă este un prim pas în eventuala propunere a sitului respectiv pentru a intra pe lista, mult mai restrânsă, a Patrimoniului UNESCO. Dar este un pas care contează“, a scris ministrul Culturii pe rețeaua de socializare.

Potrivit ei, la această sesiune, România a fost reprezentată de Irina Iamandescu, directoare în cadrul Institutului Național al Patrimoniului din București, ambasadorul Adrian Cioroianu, delegat permanent al României la UNESCO, și de Flavio Pironea, delegat permanent adjunct al României la UNESCO.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/rosia-montana-inclusa-pe-lista-indicativa-a-unesco-30859.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/rosia-montana-inclusa-pe-lista-indicativa-a-unesco-30859-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv