Autor:
Gabriel Mihai
| sâmbătă, 29 octombrie 2016 | 2 Comentarii
| 216 Vizualizari

<!–

–>

Klaus Iohannis la Masa Tăcerii

Preşedintele României, Klaus Iohannis a ţinut vineri un discurs la Târgu Jiu şi a folosit această ocazie pentru a realiza câteva fotografii la Ansamblul Monumental ”Calea Eroilor”. Astfel, într-una dintre imagini, liderul de la Cotroceni s-a aşezat la ”Masa Tăcerii”, iar gestul său a provocat isterie în spațiul public.

  Şeful statului a fost însoţit de premierul Dacian Cioloş şi a profitat de timpul avut la dispoziţie pentru câteva fotografii lângă operele celui mai mare sculptor român, Constantin Brâncuşi. Una dintre ele a fost realizată chiar lângă “Masa tăcerii”, iar în videoclipul atașat în acest articol se pot vedea momentele în care președintele sfidează regulile care interzic atingerea monumentelor istorice.

După ce s-a tot speculat veridicitatea imaginii cu pricina, jurnaliștii de la TV SUD au publicat firul evenimentelor care dovedește că poza care a reușit să facă înconjurul internetului este, într-adevăr, reală. Motivul principal pentru care numele șeful de la Cotroceni a ajuns pe buzele tuturor este acela că, potrivit regulilor, este interzis pentru oricine să atingă operele de artă, nesupunerea fiind pedepsită chiar cu amendă.

Potrivit mediafax, la câţiva metri de operă era afişat mesajul: „Stimaţi vizitatori, să păstrăm intactă moştenirea Brâncuşi pentru generaţiile următoare. Vă rugăm să evitaţi contactul cu operele!”.

Poliţiştii locali susţin însă că doar persoanele care se urcă pe opere, cu picioarele, pot fi amendate.

”În Parcul Central sunt amplasate plăcuţe care interzic urcatul cu picioarele pe operele de artă. Nu a avut loc nicio contravenţie în cazul de faţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Târgu-Jiu.

De asemenea, ar exista și o hotărâre locală cu privire la situațiile în care pot fi aplicate amenzi.

Cea mai bună explicaţie poate fi dată de Poliţia Locală, care are hotărârea de Consiliu Local privind operele lui Constantin Brâncuşi, pe care le are în pază. Poliţia Locală este în măsură să catalogheze acest gest”, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu.

În timp ce se afla pe monument, Klaus Iohannis li se adresa jurnaliștilor. “Avem și fundalul potrivit”, au fost cuvintele președintelui. Așa-i, l-a aprobat cel care i-a făcut poza deja celebră a șefului statului.


KLAUS IOHANNIS, SUFOCAT DE IRONII. După ce s-a aşezat la ”Masa Tăcerii”, preşedintele vrea SĂ SE CAȚERE PE ”Coloana Infinitului”. REACŢIILE pe FACEBOOK au devenit virale


 

Traian Băsescu, ATAC DEVASTATOR la Klaus Iohannis și Dacian Cioloș : “Brâncușienii! Oare ceva BUN SIMȚ SE POATE? Werner s-a AȘEZAT CU FUNDUL pe una din operele CAPITALE ale lui Brâncuși, iar Julien a reușit să îl UMILEASCĂ”


Aici vă puteți spune părerea în legătură cu acest subiect: 
Sunteți de acord cu gestul lui Klaus Iohannis pe care l-a făcut la ”Masa Tăcerii”?

Tag-uri:
Klaus Iohannis, masa tacerii, klaus iohannis la masa tacerii video, iohannis masa tacerii video, iohannis masa tacerii, Klaus Iohannis Masa Tacerii, Constantin Brancusi

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primele IMAGINI VIDEO cu președintele la MASA TĂCERII. Klaus Iohannis s-a așezat pe sculptura lui Brâncuși SFIDÂND REGULILE. Ce A SPUS șeful statului în timp ce se afla PE OPERA marelui sculptor | VIDEO.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/klaus-iohannis-la-masa-tacerii-alaturi-de-primarul-din-targu-jiu-florin-carciumaru-465x390-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/klaus-iohannis-la-masa-tacerii-alaturi-de-primarul-din-targu-jiu-florin-carciumaru-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Gabriel Mihai | sâmbătă, 29 octombrie 2016 | 2 Comentarii | 216 Vizualizari <!-- --> Klaus Iohannis la Masa Tăcerii Preşedintele României, Klaus...

Preluat de la EVZ