Autor:
Mihail Popescu
| sâmbătă, 29 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 24 Vizualizari

<!–

–>

Fisuri pe lotul 3 al autostrazii Sibiu-Orastie

Garda Financiară din Italia a declanșat o anchetă de amploare privind trucarea unor licitații pentru marile lucrări de infrastructură. Sunt luați în vizor și directori ai companiei Salini Impregilo, cea care a construit lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie din România.

Potrivit preluărilor din presa italiană, postate pe Bursa din Roma (pagina rezervată emitentului Salini Impregilo), în zilele de 26 şi 27 octombrie au fost operate arestări şi percheziţii, după investigaţiile făcute de Garda Financiară. Salini Impregilo, compania care a câștigat licitația pentru construirea a două loturi din autostrada Sibiu-Orăștie, este vizată în calitatea sa de lider al unui consorţiu de constructori în cadrul căruia deţine 64% din participaţii, Garda Financiară descoperind fraude şi nereguli în licitaţiile la care a participat acest consorţiu, scrie mediafax.ro.

În România, constructorul italian Salini Impregilo a câştigat contracte pentru lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie şi pentru lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva. Primul proiect a ajuns în atenţia DNA după ce porţiunea dintre Sălişte şi Cunţa a fost închisă la un an de la inaugurare şi apoi demolată, în urma neregulilor constatate. Lotul de „autostradă surpată” a fost redeschis circulaţiei pe 10 octombrie 2016, după ce Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naționale (CNADNR) a reparat-o în regie proprie.

 În Italia, sunt suspectate peste 30 de persoane, acuzaţiile variind de la corupţie şi şantaj până la constituirea de grupuri infracţionale. Operaţiunea autorităţilor italiene este supranumită „Amalgama”, mai scrie mediafax.ro.

Tag-uri:
sibiu orastie, Garda Financiară din Italia, Lugoj-Deva, Salini Impregilo

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Operațiunea ”Amalgama”. Anchetă de proporții în Italia. Şefi de la Salini Impregilo – constructorul „autostrăzii surpate” Sibiu-Orăştie – au fost arestaţi.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/4-5-crapatura-autostrada-sibiu-orastie-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/4-5-crapatura-autostrada-sibiu-orastie-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEvenimente
Autor: Mihail Popescu | sâmbătă, 29 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 24 Vizualizari <!-- --> Fisuri pe lotul 3 al autostrazii Sibiu-Orastie ...

Preluat de la EVZ