Autor:
Daniel Teodoreanu
| sâmbătă, 29 octombrie 2016 | 0 Comentarii
| 58 Vizualizari

<!–

–>

Obicei ortodox ciudat: EPISCOP PLIMBAT MORT PE STRĂZI.

Conform keeptalkinggreece.com, un episcop ortodox a generat subiectul lunii în Grecia. Trupul său neînsufleţit a fost purtat pe străzi în cadrul unui obicei străvechi.

Astfel, grecii din Lamia l-au putut vedea vineri pe Kallinikos, episcop de Fthiotida şi Thavmakos, plimbat pe un tron şi îmbrăcat cu cele mai preţioase veşminte preoţeşti.

Kallinikos a fost însoţit de un alai format din mai mulţi preoţi, care se pare că la finalul ceremoniei, l-au înmormântat în picioare pe cel care le-a fost călăuzitor.

Episcopul a murit la vârsta de 91 de ani şi a fost membru al Vechilor Greci Calendarişti, un grup de creştini ortodocşi care care au rămas fideli unor vechi tradiţii şi care nu se află în comuniune cu Biserica Ortodoxă din Grecia şi nici cu alte biserici ortodoxe.

Sursa foto: news247.gr

Tag-uri:
obicei ortodox, ortodox, traditie ortodoxa, iserica Ortodoxă din Grecia, vechii greci calendaristi, greci calendaristi, biserica ortodoxa, bor, Kallinikos, Kallinikos mort, Kallinikos episcop, episcop

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Obicei ortodox ciudat: EPISCOP PLIMBAT MORT PE STRĂZI. Grozăvia a devenit SUBIECT MONDIAL din cauza IMAGINILOR INCREDIBILE | Foto galerie.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/f-7_130-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/f-7_130-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Autor: Daniel Teodoreanu | sâmbătă, 29 octombrie 2016 | 0 Comentarii | 58 Vizualizari <!-- --> Obicei ortodox ciudat: episcop plimbat mort pe...

Preluat de la EVZ