loading…

Traficul rutier va fi restricționat, duminică, între orele 12.00 și 23.00, în zona Pieței Bucur, pe străzile Bucur, Între Gârle și Verzișori, pentru ceremoniile comemorative care se vor desfășura în fața fostului club COLECTIV, anunță Brigada Rutieră a Capitalei.

Programul ceremoniilor este următorul:

– adunarea participanților între orele 13.00 – 14.00 în Piața Universității (zona statuilor – platoul de deasupra parcării subterane);

– marș comemorativ între orele 14.00 – 15.00, pe traseul: Piața Universității – Bd. I.C. Brătianu până la intersecția cu Str. Colței pe banda I – Bd. I.C. Brătianu de la intersecția cu Str. Colței până în Piața Unirii pe banda III – în continuare, participanții se vor deplasa pe banda I pe Str. Halelor până la intersecția cu Splaiul Independenței – Aleea Dealul Mitropoliei – Pod Șerban-Vodă – Splai Unirii – Bd. Mărășești – Str. Bucur – Piața Bucur – Clubul COLECTIV;

Brigada Rutieră București solicită șoferilor să evite deplasarea în zonă, să circule cu maximă atenție, să folosească rutele ocolitoare și să respecte semnalele polițiștilor rutieri aflați în trafic, pentru devierea acestuia.

La împlinirea unui an de la incendiul din clubul Colectiv, în curtea bisericii Sfântul Nicolae – Broșteni va fi sfințit un monument dedicat memoriei victimelor. Ceremonia va avea loc la ora 11:30 și va fi urmată, la ora 12.00, de slujba parastasului în fața Clubului COLECTIV pentru toți cei decedați în urma incendiului.

Soclul monumentului este realizat din piatră de Dobrogea, iar statuia, reprezentând un înger, este sculptată în bronz. Acesta a fost realizat de artista Elena Surdu Stănescu și a fost ales de Asociația COLECTIV GTG 3010 din mai multe propuneri. Pe soclul monumentului vor sta scrise numele celor 64 de tineri care și-au pierdut viața după incendiul din seara de 30 octombrie 2015.

Slujba de sfințire a monumentului și parastasul vor fi oficiate de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, potrivit Patriarhiei.

sursa: romaniatv.net.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/mars-comemorativ-pentru-victimele-tragediei-din-colectiv-traficul-va-fi-restrictionat-30847.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/10/mars-comemorativ-pentru-victimele-tragediei-din-colectiv-traficul-va-fi-restrictionat-30847-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv